Χαμός στη Βουλή με Συρίγο-Αναγνωστοπούλου – Οι ατάκες που προκάλεσαν πανδαιμόνιο

11.02.2021 / 7:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sia-new-anagnostopoulou-okt20

Προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας ‘Αγγελου Συρίγου και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, σημειώθηκε κατά την συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο υφυπουργός Παιδείας αντέδρασε έντονα, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την ομιλία του, λέγοντας πως σήμερα «ο κ. Συρίγος προχώρησε σε μια ντροπιαστική ομιλία για καθηγητή πανεπιστημίου και για υφυπουργό Παιδείας», αναφέρθηκε σε δράσεις φοιτητών της ομάδας «Υδρογονάνθρακες και Εθνικισμός» αλλά δεν είπε «ούτε κουβεντούλα όταν έγινε η μεγάλη διασπάθιση χρημάτων στο Πάντειο».

«Καλύπτατε τα κόμματά σας, τους καθηγητές. Χάθηκαν καθηγητές που ήθελαν να τα βγάλουν στην επιφάνεια, για να φτάσει τελικά το θέμα στη δικαιοσύνη, όταν καταρρακώθηκε το πανεπιστήμιο από αυτή τη διασπάθιση…» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε λέγοντας ότι εκείνη η διασπάθιση συνέβη «πριν μπω εγώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο». «Αλλά εσείς, θα ήθελα να σας ρωτήσω αντιστοίχως, τι στάση κρατήσατε όταν κυκλοφορούσε επί δύο μήνες το έντυπο ‘Πόσα καθάρματα χωράνε στο Πάντειο;’, όπου με φωτογραφίες αναφέρονταν ρητώς σε συναδέλφους σας καθηγητές και από κάτω έγραφε ‘Κάθαρμα νούμερο ένα. Κάθαρμα νούμερο δύο. Κάθαρμα νούμερο τρία’. Εσείς, βγήκατε να τα καταδικάσει αυτά τα καθάρματα ή αυτούς τους ανθρώπους που μιλούσαν για καθάρματα;» ρώτησε ο υφυπουργός.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, παράλληλα έθεσε και το θέμα των «αντιγραφών» στα Πανεπιστήμια, υπό την έννοια «της φροντιστηριοποίησης του πανεπιστημίου, με τη μανία που υπάρχει για πληρωμένα μεταπτυχιακά και εργασίες που κυκλοφορούν μέσα από φροντιστήρια και που οι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν». Θέμα που έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας πως «έχουν υπάρξει πάρα πολλές παρεμβάσεις από ανθρώπους, οι οποίοι έχουν θητεύσει στα ελληνικά πανεπιστήμια και ανέδειξαν ένα τεράστιο ζήτημα: το θέμα των ‘αντιγράφων’. Και δεν μιλάμε για ένα ‘σκονάκι’, αλλά για το σύστημα το οποίο είναι σε άμεση διαπλοκή με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ένα μέρος καθηγητών».

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, απάντησε πως «το θέμα των ‘αντιγραφών’ είναι το πλέον ευρέως διαδεδομένο ποινικό αδίκημα που γίνεται στα πανεπιστήμια, και για πρώτη φορά με το νομοσχέδιο αυτό, στις διατάξεις περί πειθαρχικών μέτρων προσπαθούμε να το σταματήσουμε». Ο ίδιος εξήγησε πως «δίνεται η δυνατότητα από τον ρόλο του ΑΕΙ να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες παραβάσεις, που η μία παράβαση είναι η αντιγραφή στις εξετάσεις, και η άλλη είναι η λογοκλοπή. Και οι δύο εξαιρετικά διαδεδομένες. Και δεν είναι υπεύθυνες – είπε- οι φοιτητικές παρατάξεις. Γίνεται χαμός σε αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια, και το νομοσχέδιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα βάζοντας το δάχτυλό του επί τον τύπον των ήλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα