Χαμόγελο του Παιδιού: Σφοδρή επίθεση από Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο σε Δόμνα Μιχαηλίδου

16.05.2022 / 20:21
ka 17

Με λουκέτα απειλούνται τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας που διαχειρίζεται το Χαμόγελο του Παιδιού προειδοποιεί ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κατηγόρησε ευθέως την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου για προσπάθεια «διάλυσης μίας οικογένειας».

Εμφανώς φορτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου – σημειώνει το thesstoday.gr – επαναλάμβανε διαρκώς τη φράση «είναι πολύ δύσκολο για εμένα να το διαχειριστώ», αναφερόμενος στον νόμο με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας και σχετικές κυρώσεις, που προβλέπουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα ακόμη και ποινή φυλάκισης.

«Είναι δύσκολο να διαχειριστώ ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που να θέλει να κάνει κακό σε αυτόν τον φορέα και μάλιστα κάποιος που είναι ειδικός σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κοίταξε να βάλει λουκέτα σε ιδιωτικά κτήρια και να αφήσει στο απυρόβλητο τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά.

«Προσπαθήσαμε να πείσουμε με προτάσεις την κυβέρνηση για τα κτηριακά και τη λειτουργία και μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την ίδια την υφυπουργό ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας – που θα πρέπει να αδειοδοτηθούν – είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για παιδιά που η οικογένειά τους είναι σε κρίση», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο ότι αύριο μπορεί κάποιος υφιστάμενος της κ. υφυπουργού μαζί με αστυνομικούς να περάσει και να προχωρήσει στη σύλληψη του ίδιου, γιατί, απλά, όπως τόνισε: «Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας δεν έχουν άδεια!».

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού με καυστικό επεσήμανε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίζεται «σαν θεά της παιδικής προστασίας» και την ίδια ώρα «για μια οικοδομική παρατυπία κλείνει μια τεράστια οικογένεια με 500 εργαζόμενους και 4.000 εθελοντές».

«Μιλήσαμε με την κ. Μιχαηλίδου και η ίδια ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσουμε τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας. Τώρα ο καινούριος νόμος λέει – σε άλλη διάταξη άλλου υπουργείου – ότι συλλαμβάνεσαι, πληρώνεις 100.000 ευρώ πρόστιμο, ξανά άλλα τόσα λεφτά και στη συνέχεια έχει δικαίωμα η υφυπουργός και όχι η δικαιοσύνη να καθαιρέσει το διοικητικό συμβούλιο.

Και όλα αυτά για μια οικοδομική παρατυπία ή οτιδήποτε άλλο κρίνει ένα άτομο που εμφανίζεται σαν θεά της παιδικής προστασίας και μπορεί να κλείσει όλο το χαμόγελο του παιδιού», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα