Παρασκευή, 6.08.2021, 2:55 πμ

Χάμιλτον: «Η ιστορία των μαύρων πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία – Φέτος ανακάλυψα τις ρίζες μου»

26.12.2020 / 21:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
hamilton-arthro

Δεν είναι η πρώτη φορα που ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Λιούς Χάμιλτον  παίρνει δημόσια θέση στο μείζον ζήτημα του ρατσισμού
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως η ιστορία των μαύρων θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, αποκαλύπτοντας πως φέτος ανακάλυψε πως οι παππούδες του κατάγονταν από τη γενιά του Windrush, όπως ονομάστηκαν οι μετανάστες που έφτασαν από τις χώρες της Καραϊβικής στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1948 έως το 1971. Ακόμη, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του κινήματο Black Lives Matter στο να κερδίσει τον έβδομο τίτλο του στη Formula 1.
«Μεγαλώνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαθαίνεις μόνο για την ιστορία των λευκών. Ποτέ δεν έμαθα για την ιστορία των μαύρων, δεν έμαθα ποτέ από που καταγόταν η οικογένειά μου. Η οικογένεια μου κατάγεται από την Γρανάδα, αλλά ο πατέρας μου δεν μου δίδαξε μέσα από ιστορικά βιβλία ποιος είναι οι ρίζες μου. Μέχρι φέτος που ήταν μια εκπαιδευτική χρονιά για εμένα. Έπρεπε να κάνω αυτή την έρευνα για τον εαυτό μου και να ανακαλύψω ότι οι παππούδες μου ήταν από την γενιά του Windrush, κάτι για το οποίο είμαι ακόμη πιο υπερήφανος!».
Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πιλότος με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ είχε καταφερθεί εναντίων των συναδέλφων του στο Instagram, λέγοντας: «Βλέπω όσους από εσάς μένουν σιωπηλοί, μερικοί από εσάς οι μεγαλύτεροι από τους αστέρες, αλλά μένετε σιωπηλοί μπροστά σε μία αδικία. Κανένα σημάδι από κανέναν στη βιομηχανία μου που φυσικά είναι ένα άθλημα με λευκή κυριαρχία. Είμαι ένας από τους μοναδικούς μαύρους ανθρώπους, αλλά στέκομαι μόνος μου», ανέφερε σε Insta Story και πρόσθεσε:
«Δεν βρίσκομαι δίπλα με εκείνους που λεηλατούν και καίνε κτίρια, αλλά εκείνους που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη έως ότου οι λεγόμενοι ηγέτες μας αλλάξουν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον είναι ο μοναδικός μαύρος πιλότος στο γκριντ αυτή τη στιγμή. Ενώ στο παρελθόν έχει τονίσει ότι θα ήθελε να δει περισσότερη ποικιλομορφία στην Formula 1. «Υπάρχει πραγματικά η ελάχιστη ποικιλομορφία σε αυτό το άθλημα και θέλω πραγματικά να γίνω μέρος της αλλαγής με τη Formula 1».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα