Χαλάρωση lockdown από το Σάββατο: Κυκλοφορία έως τις 9 το βράδυ, ελεύθερη η άσκηση σε βουνό και θάλασσα- Ανοίγουν Δευτέρα τα κομμωτήρια

18.03.2021 / 11:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
notio_parko_patra

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown, την οποία ουσιαστικά προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο CNN, την Τετάρτη, λέγοντας ότι “οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των επομένων 48 ωρών”. Οπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές δεν πρόκειται για άρση ακόμα του lockdown αλλά για έξυπνες προσαρμογές που θα επιτρέψουν την εκτόνωση του πληθυσμού που λόγω κόπωσης δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα.

Κωδικοποιώντας τα μέτρα, από το Σάββατο λήγει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 7 το βράδυ και παρατείνεται μέχρι τις 9.00, επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικό χώρο με την χρήση αυτοκινήτου και η μετάβαση σε κοντινό Δήμο- παίρνει τέλος δηλαδή η απαγόρευση του ορίου των 2 χιλιομέτρων- ενώ ανοίγουν τη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής. Ακόμα ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Τα μέτρα αναμένεται να επιτρέψουν την εκτόνωση της κόπωσης του πληθυσμού ενώ με τη βοήθεια του καλού καιρού θα επιτρέψουν την έξοδο των ανθρώπων από τα κλειστά σπίτια, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτή τη φάση, η παραμονή στα σπίτια μέσα, μάλλον επιδεινώνει την κατάσταση παρά διευκολύνει την έξοδο από την κρίση.

Ο δύσκολος γρίφος
Το μείγμα της άρσης στοχεύει στην οικονομία και στην κοινωνία, με την κόπωση των πολιτών από τη μία, και την πίεση στο σύστημα Υγείας, εξαιτίας του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων και διασωλήνωμένων από την άλλη, να συνθέτουν έναν δύσκολο γρίφο. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ με 3.456 μολύνσεις και 630 διασωληνωμένους. Πολλά θα καθορίσει η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων που θα συνεδριάσουν την Παρασκευή.

Τα βήματα της άρσης των μέτρων
Το σχέδιο για το άνοιγμα προβλέπει σταδιακά βήματα, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την αλλαγή του ωραρίου κυκλοφορίας ώστε η απαγόρευση να ξεκινά στις 21:00 αντί για τις 19:00 που ισχύει τώρα.

Δεδομένη είναι και η άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός δήμου για βόλτα η άθληση, καθώς θα επιτραπεί στους πολίτες να μετακινούνται και σε άλλες περιοχές εκτός του δήμου τους προκειμένου να αθληθούν.

Ως προς την οικονομική δραστηριότητα, μελετάται να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής από Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ θα ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι.


Στον σχεδιασμό είναι και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τις πληροφορίες να το προσδιορίζουν στις 29 Μαρτίου ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η την χρήση του 13032 και οι αγορές με click away.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα