Χ. Κορδάς στον Max Fm: «Το νέο δημαρχείο είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού και ιστορίας»

24.05.2024 / 16:41
DHMARXEIO-2

To Σάββατο στις 24 Μάϊου, το νέο δημαρχείο ανοίγει εκ νέου τις «πόρτες» του για να υποδεχθεί τους πολίτες της πόλης και να τους ξεναγήσει στον χώρο του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χρήστος Κορδάς μίλησε στον MAX FM και την Δήμητρα Μπαλαφούτη και μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου δημαρχείου, αλλά και για την ιστορία του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου “είναι ένα γερό κτίριο, με πολύ γερά θεμέλια και το λέω αυτό ως πολιτικός μηχανικός”.

Ο ίδιος τόνισε πως το δημαρχείο δεν θα είναι ένας χώρος αυτοτελών γραφείων, αλλά ένας πολυχώρος, ένα τοπωνύμιο, ένα σημείο πολιτιστικής αναφοράς, ένας κτίριο ιστορίας και πολιτισμού που όπως είπε και ο κ. Κορδάς αποτελεί σπίτι για τον λαό της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μέσα στο επόμενο διάστημα όταν βελτιωθούν τα οικονομικά του θα γίνουν προσπάθειες για την διαμόρφωση και των δύο μεγάλων αιθουσών του κτιριακού συγκροτήματος, δηλαδή της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και αυτής για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Πάτρας μέσα από το Παλαιό Αρσάκειο, ενώ από αυτό το καλοκαίρι κιόλας ο προαύλιος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για ορισμένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα