Χ. Μπονάνος στον Max FM: “Καθοριστική η παρέμβαση της Περιφέρειας για την Κιβωτό της Αγάπης”

31.01.2023 / 10:33
a536ae03359da6e4953cb80ccf766b39_XL

Στον Max FM 93,4 μίλησε το πρωί της Τρίτης 31/1, ο Χαράλαμπος Μπονάνος, για το θέμα που είχε προκύψει με την “Κιβωτό της Αγάπης” και τον κίνδυνο να μείνει χωρίς ρεύμα.

Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στην εκπομπή “Πράσινο-κόκκινο σε γαλάζιο φόντο” και τον Γιάννη Γεωργόπουλο, το θέμα έχει πλέον αρχίσει να διευθετείται, κατόπιν και της συμβολής της Περιφέρειας: “Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η Κιβωτός της Αγάπης διοικείται από ένα φιλανθρωπικό σωματείο και φιλοξενεί άτομα με προβλήματα, νοητική στέρηση και αναπηρίες. Σε αυτά προστίθενται κι άλλοι ύστερα από εισαγγελικές παραγγελίες μιας και δεν υπάρχουν άλλες δομές στην περιοχή μας για να φιλοξενηθούν.

Στο πλαίσιο των υπεύθυνων λοιπόν είναι να μπορέσουν να διαχειριστούν περίπου 70 παιδιά (από τα οποία τα 20 είναι ανασφάλιστα) και φυσικά να πληρώσουν τους εργαζόμενους. Να αναφέρουμε ότι η Κιβωτός της Αγάπης δεν είναι κρατικό ίδρυμα. Η προσφορά του σωματείου που τη διοικεί είναι τεράστια και το κάνουν από τη φιλοπατρία τους και τη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά. Για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, πρέπει να έχουν κάποια έσοδα, τα οποία προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ και από τις φιλανθρωπίες των πολιτών και επιχειρήσεων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν και τεράστιες δαπάνες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των παιδιών και του ιδρύματος” είπε αρχικά.

Τέλος, προσέθεσε: “Όταν μάθαμε ότι είναι οι άνθρωποι σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς, κοίταξα να δούμε το πρόβλημα στη ουσία του και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τους αρμόδιους, από το Υπουργείο Εργασίας. Πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό, τα ανασφάλιστα παιδιά να τα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη, αφότου η Κιβωτός προχωρήσει στις ανάλογες διαδικασίες που απαιτούνται, θα μπορέσει να της χορηγηθεί η έκτακτη επιχορήγηση. Θα βοηθήσουμε ώστε να επιχορηγηθεί εκτάκτως προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδά τους. Τα πράγματα μπαίνουν πλέον σε μια σειρά. Υπάρχει η καλή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου και νομίζω ότι με παρέμβαση στη ΔΕΗ θα χορηγηθεί αυτή η έκτακτη επιχορήγηση για να μην ασκούνται πιέσεις.

Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με ανάλογα φαινόμενα. Νομίζω ότι και από πλευράς κυβέρνησης έγινε κατανοητό ότι πρέπει να υποστηρίξει αυτό το ίδρυμα, και το Διοικητικό Συμβούλιο κατάλαβε ότι πρέπει να τακτοποιήσει κάποια ζητήματα που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα. Το σενάριο διακοπής ρεύματος απομακρύνεται και όλα αυτά θα πιστοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου. Νομίζω η περιφέρεια έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση. Ο ρόλος μας ήταν χρήσιμος και αυτός είναι ο σκοπός μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα