ΥΛΙΚΑ
Για τα burrito
- 2 τορτίγιες διαμέτρου 30 εκ.
- 80 γρ. μαρούλι iceberg
- 80 γρ. γκουακάμολε
- 240 γρ. γύρος χοιρινός Nostimost
- λίγη πάπρικα
- λίγο κύμινο
- 140 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
- 50 γρ. καλαμπόκι μαγειρεμένο
- 30 γρ. πιπεριές πράσινες, σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. φασόλια κόκκινα, μαγειρεμένα
- 40 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. ντομάτα, σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. γιαούρτι
- 3 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
- 3 γρ. φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα burrito
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον γύρο απευθείας από τη συσκευασία μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο και μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσουν. Αποσύρουμε τον γύρο σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε την τορτίγια στον πάγκο μας και αλείφουμε με το γιαούρτι στο κέντρο της. Τοποθετούμε τα σαλατικά πάνω από το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλουμε αφήνοντας τελευταίο τον γύρο. Φέρνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και μετά σηκώνουμε την άκρη που είναι κοντά σε εμάς και ρολάρουμε πάνω από τη γέμιση. Τυλίγουμε σφιχτά έτσι ώστε να κλείσει η τορτίγια σε κυλινδρικό σχήμα. Αν θέλουμε τυλίγουμε με λαδόκολλα. Μπορούμε να ζεστάνουμε στον φούρνο ή σε μια μεγάλη τοστιέρα ή να απολαύσουμε απευθείας.
yiannislucacos.gr