Burger με διπλό μπιφτέκι και cheddar

27.01.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
burger

Γνωστό και ως Legendary burger, σκέτη απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από λάπα, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή (τα 800γρ. καθαρό κρέας και τα200γρ. λίπος), σε θερμοκρασία δωματίου

4 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση

8 φέτες μπέικον

8 φέτες τυρί cheddar

2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες

Onion rings, για το σερβίρισμα

BBQ sauce, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε απαλά με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης σε μπιφτέκια βάρους 110-130γρ. το κάθε ένα. 

2Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Αφού ζεσταθεί, το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι στην επιφάνεια του, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2,5-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.

3Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μία σχάρα ή σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπιφτέκια.

4Κατόπιν, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τις φέτες μπέικον και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις ψηθούν, τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο.

5Αμέσως μετά, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ψήνουμε τα ψωμιά από την πλευρά της ψίχας στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον. Σε περίπτωση που δούμε πως το τηγάνι δεν έχει καθόλου λιπαρότητα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε ένα πιάτο.

6Ύστερα, παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι, από πάνω μία φέτα cheddar, μία φέτα μπέικον, σκεπάζουμε με ένα μπιφτέκι ακόμα και καλύπτουμε με μία φέτα cheddar και μία φέτα μπέικον ακόμα.

7Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

8Σύνθεση: Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με BBQ sauce. Στη συνέχεια, αφήνουμε μία φέτα ψωμιού σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε μία ροδέλα ντομάτας, τα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί και τις φέτες μπέικον, καλύπτουμε με ένα onion ring και μία φέτα ψωμιού.

9Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα