Μπούρας στον Max Fm: Το κοινό ψηφοδέλτιο θα ενδυναμώσει τις φοιτητικές παρατάξεις

27.05.2022 / 11:08
mpouras-pritanis

Στην πρόβλεψη πως η κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και η θεσμοθέτηση κοινού ψηφοδελτίου δεν θα καταργήσει αλλά θα ενδυναμώσει τις φοιτητικές παρατάξεις ενώ θα δώσει βήμα και σε ακραίες φωνές προχώρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μιλώντας στον Μax Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο». Παράλληλα ο κ. Μπούρας υποστήριξε πως μια τέτοια συζήτηση ξεκινά σε πολύ λάθος στιγμή με φόντο και τα τελευταία επεισόδια στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα τώρα άλλη θα έπρεπε να είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει για την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ, δηλαδή πόσα πανεπιστήμια μπορεί η Πολιτεία να υποστηρίξει αλλά και σε πόσους εισακτέους μπορεί να εξασφαλίσει σπουδές υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Παράλληλα θετικός στην εισαγωγή ενός Εκτελεστικού Διευθυντή στα Πανεπιστήμια και δη στο Πανεπιστημιο Πατρών ο οποίος όμως θα λειτουργεί με βάση την Σύγκλητο αλλά και το Συμβούλιο, εμφανίστηκε ο Πρύτανης του ΑΕΙ Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Γιάννη Γεωργόπουλο και στην εκπομπή του Max Fm τα πανεπιστήμια χρειάζονται ένα νέο σύστημα διοίκησης με πρύτανη, Σύγκλητο και Συμβούλιο καθώς μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να παύσει ένα πρύτανη ακόμα και αν αυτός είναι ακατάλληλος για την άσκηση του έργου του.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μπούρα ο Πρύτανης θα πρέπει να εκλέγεται από τους Καθηγητές, να υπάρχει η Σύγκλητος μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή οι οποίοι θα ασκούν την Διοίκηση και θα είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά και το Συμβούλιο να ασχολείται με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και με θέματα εξωστρέφειας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα