Μπούρας στο dete.gr: “Όταν εκλέχτηκα στην πρυτανική αρχή, έσκισα την κομματική μου ταυτότητα”

19.05.2022 / 19:03
ka 10

Σε μια λιτή δήλωση προχώρησε για το θέμα του προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μη θέλοντας να δώσει προεκτάσεις στο ζήτημα, “φωτογραφίζοντας” ωστόσο καταστάσεις και πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε στο dete.gr: «Από τη στιγμή που εκλέχτηκα με στην πρυτανική αρχή έσκισα την κομματική μου ταυτότητα.  Άλλοι  την χρησιμοποιούν  για σκοπούς που απάδουν της υπηρεσιακής τους κατάστασης».

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Γραμματέα Αχαΐας Γιώργου Αθανασόπουλου (και προϊσταμένου της Φοιτητικής Εστίας) που σε ευθεία επίθεση προς τον πρύτανη αναφέρθηκε σε «αναίτια και παράνομη προσωπική υπηρεσιακή δίωξη εναντίον μου, από τη θέση του Πρ/νου της Φοιτητικής Εστίας, χωρίς κανέναν απολύτως υπηρεσιακό λόγο ή αιτία, χωρίς καμία αφορμή, με αυταρχικό και πρωτόγνωρο για την ιστορία του Πανεπιστημίου τρόπο».

Αναλυτικά ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει τα εξής: Βρίσκομαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, στη λήξη της τετράχρονης θητείας μου ως Γραμματέας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να καταγγείλω δημόσια τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα για αναίτια και παράνομη προσωπική  υπηρεσιακή δίωξη εναντίον μου,από τη θέση του Πρ/νου της Φοιτητικής Εστίας, χωρίς κανέναν απολύτως υπηρεσιακό λόγο ή αιτία, χωρίς καμία αφορμή, με αυταρχικό και πρωτόγνωρο για την ιστορία του Πανεπιστημίου τρόπο. 

Μια δίωξη παντελώς παράνομη αφού είμαι με νόμο τοποθετημένος σε προσωποπαγή θέση για την κάλυψη των αναγκών της Φοιτητικής Εστίας και μόνο, μετά την μεταφορά  συνολικά της δραστηριότητας και των 42 εργαζομένων από το πρώην ΕΙΝ στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2011.

Προσφεύγω εναντίον των διωκτών μου με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο αστικά όσο και ποινικά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα θα απευθυνθώ και στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ) με το ερώτημα της διαγραφής από το κόμμα μας  τόσο του Πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα όσο και του Αντιπρύτανη κ. Παναγιώτη Δημόπουλου που υπερψήφισε την πρόταση του κ. Μπούρα για τη δίωξή μου, αφού οι μέθοδοι και οι πρακτικές των δύο αυτών μελών μας προσβάλλουν τη φυσιογνωμία του κόμματος και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας.

Ζητώ συγνώμη από όλους όσους προέτρεψα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Χρ. Μπούρα για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, αφού είχα παντελή άγνοια των πρακτικών του και των μεθόδων εναντίον των εργαζομένων, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων“.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα