Quantcast

Μποτρίνι στο «DIRECT»: «Στην Ελλάδα οι γευσιγνώστες δεν έρχονται καν στο εστιατόριό μας» – Τι είπε για το περιστατικό με το λάδι

12.11.2020 / 10:08
Χωρίς τίτλο

Ο Έκτορας Μποτρίνι πήγε στην κουζίνα με τον Τάκη Χατζή για να του δείξει πως… ψήνεται το ψάρι από τη μία μεριά μόνο.

Ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας έχει συνηθίσει έδειξε ο βραβευμένος σεφ, Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT».

«Γεννήθηκα σε κουζίνα», είπε ο γνωστός σεφ τονίζοντας ότι ο πατέρας του, η γιαγιά του και η προγιαγιά του ήταν μάγειρες και είχαν εστιατόριο στην Τοσκάνη. «Ο πατέρας μου ερωτεύτηκε την μητέρα μου και ήρθε στην Κέρκυρα. Έλεγε πάντα “πρώτα ερωτεύτηκα την Κέρκυρα και μετά τη μαμά σου”».

Για την εκπομπή «Εφιάλτης στην Κουζίνα» είπε: «Εγώ αντιπροσωπεύω ένα φορμάτ, μπαίνω στην τηλεόραση, μπαίνω στο συγκεκριμένο κόνσεπτ και κάνω αυτό που πρέπει να κάνει ο μάγειρας που υποστηρίζει αυτό το φορμάτ».

«Στις κουζίνες υπάρχει πάντα ένταση, δηλαδή στην κουζίνα είναι φωτιά και λάβρα η κατάσταση. Εμείς κάνουμε 60 κουβέρ, το πιο μικρό μενού έχει δέκα πιάτα, δηλαδή πρέπει να βγουν 600 πιάτα το λιγότερο μέσα σε 2,5 ώρες. Πρέπει αν είσαι πάρα πολύ συνεπής. Υπάρχει ένταση και αδρεναλίνη», είπε.

Για το ρόλο που έχει στην τηλεόραση είπε: «Μου αρέσει αυτό που κάνω. Μου αρέσει το αποτέλεσμα, τις τελευταίες φορές με έχουν πάρει και τα τρία εστιατόρια να μου πουν ευχαριστώ πολύ για το πόσο καλά πήγε το μαγαζί τους μετά την εκπομπή. Εμείς κάνουμε μία ουσιαστική δουλειά, είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη μετά τι θα κάνει».

Ο γνωστός σεφ στη συνέχεια είπε ότι «τώρα έχουν γίνει όλοι γευσιγνώστες». «Τώρα έχουμε δύο ειδών γευσιγνώστες, τους επαγγελματίες που προσωπικά στην Ελλάδα εκτιμώ πέντε άτομα που κάνουν τη δουλειά χρόνια, έχουν άποψη και έχουν γυρίσει εστιατόρια. Δεν υπάρχει κάποιο σχολείο για να γίνεις γευσιγνώστης, άρα πρέπει να έχεις γυρίσει πάρα πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο για να κατανοήσεις και να καταλάβεις και να μάθεις μέσω των εστιατορίων που έχεις γυρίσει εμπειρικά. Αν δεν έχεις φάει σε ένα εστιατόριο με ένα αστέρι Μισελέν, πως μπορείς να κρίνεις τον Μποτρίνι».

Ο κ. Μποτρίνι πρόσθεσε: «Για να πας να κρίνεις ένα φαγητό πρέπει να είσαι χορτάτος γιατί όταν πεινάς, όλα σου φαίνονται ωραία. Τη γαστρονομία είναι πολύ σημαντικό να την κάνεις και να κάνεις το γευσιγνώστη όταν την πληρώνεις. Η Μισελέν και Γκολντ Μιγιό (οι δύο μεγάλοι οδηγοί) έρχονται τρώνε, πληρώνουν, φεύγουν και δεν ξέρεις ποιος είναι και πότε ήρθε. Περιμένεις να δεις εάν ήρθε ο οδηγός το Μάρτιο και τον ανοίγεις να δεις εάν κράτησες το αστέρι».

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει 5.000 οδηγοί που κάθε ένας βραβεύει με άλλα κριτήρια. Οι περισσότεροι δεν έρχονται καν να φάνε στο εστιατόριό μας, δίνουν βραβεία κοινού».

«Ο πατέρας μου πάντα με έκραζε. Όταν πήρα το πρώτο αστέρι Μισελέν μου έλεγε “μα είσαι σίγουρος ότι το πήρες;”, δεν το πίστευε».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον εαυτό του πετυχημένο απάντησε: «Όχι βέβαια, το έχω πει χιλιάδες φορές. Από το ένα στο δέκα θεωρώ τον εαυτό μου στο πέντε, μέτριο. Εγώ τη γαστρονομία δεν την κάνω ούτε για να οικονομήσω, κανείς δεν οικονομάει από τα εστιατόρια. Έχω δουλέψει με πάρα πολύ μεγάλους μάγειρες, πως μπορώ να βάλω στον εαυτό μου πάνω από πέντε;».

«Πρωταγωνιστής σε μία κουζίνα είναι η πρώτη ύλη, δεν είναι ο μάγειρας, ο μάγειρας είναι κομπάρσος», είπε μεταξύ άλλων.

Ο σεφ μάλιστα αποκάλυψε ότι αγαπημένα του φαγητά είναι η χωριάτικη σαλάτα και το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.

Για τις σχέσεις του είπε: «Εγώ δεν πιστεύω στο γάμο. Το να συζείς με έναν άνθρωπο είναι το ίδιο, εγώ έχω παντρευτεί με την κουζίνα». Επιπλέον είπε ότι δεν έχει σχέση με κάποια αυτή την περίοδο.

Για το περιστατικό με το λάδι σε εστιατόριό του τόνισε: «Εάν δεν ήμουν ο Μποτρίνι θα έβγαιναν να πουν όλο αυτό το πράγμα», διερωτήθηκε. «Ήταν ένα περιστατικό που δεν ήμουν καν παρών, ένα περιστατικό που δεν έγινε καθόλου έτσι. Κανείς δεν έδειρε κανέναν, υπάρχουν στοιχεία και αναφορές. Προσεχώς οι δύο εμπλεκόμενοι θα τα βρουν εκεί που πρέπει, εγώ δεν αναφέρομαι καν γιατί δεν ήμουν καν εκεί. Όλες οι κουζίνες των εστιατορίων μου είναι ανοιχτές με τζάμι. Δεν έριξε κανείς τίποτα σε κανέναν».

Ο Έκτορας Μποτρίνι στη συνέχεια πήγε στην κουζίνα με τον Τάκη Χατζή για να του δείξει πως… ψήνεται το ψάρι από τη μία μεριά μόνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα