Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει

07.12.2020 / 13:49
130167411_442897113372918_1291431873774149207_n

Το 15χρονο παιδί που έχασε την ζωή του στις 06/12/2008 από χέρι ειδικού φρουρού έμελλε να σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά και να σηματοδοτήσει τον αγώνα κατά της αστυνομικής βίας.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος για το μαθητικό και φοιτητικό Κίνημα παραμένει ένα πολύτιμο σύμβολο που κάθε χρόνο στις 06/12 είναι το εφαλτήριο για μαζικές διαδηλώσεις που έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών και την άσκοπη βιαιοπραγία σε πολλές εκφάνσεις του δημοσίου βίου. Μετά από 12 χρόνια, εν μέσω Κορονοϊού, οι πορείες ως εστίες συγκέντρωσης ανθρώπων ήταν λογικό να απαγορευτούν και η πολιτεία να καλέσει το κόσμο να εκφράσει διαφορετικά το φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο νεαρό. Όμως η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση κι οι Αστυνομικές αρχές ως εκτελεστικό όργανο απέδειξαν ότι η ιδεοληψία τους κινεί τα νήματα κι όχι η ανάγκη προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας…

Το βίντεο των αστυνομικών που παίρνουν τα τριαντάφυλλα και τα διαλύουν επάνω στο οδόστρωμα αποδεικνύουν περίτρανα ότι μέσα στο αστυνομικό σώμα υποβόσκουν φασιστικές αντιλήψεις με την ανοχή της πολιτείας. Το μπλόκο προς τους απλούς πολίτες που προσπάθησαν να φτάσουν στο μνημείο του Αλέξη δηλώνει ξεκάθαρα την επιθυμία της κυβέρνησης να λησμονηθεί η δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Το πλυντήριο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπλένει τις αμαρτίες της διακυβέρνησης Καραμανλή!! Το κάθε λουλούδι που δεν κατάφερε να κατατεθεί στο μνημείο του Γρηγορόπουλου θα βαραίνει την συνείδηση των αρχών και θα είναι πρόσταγμα για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αναδείξουν την αξία και την ουσία της δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου.

Του Νίκου Μοίραλη,

Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα