Παρασκευή, 30.09.2022, 2:56 μμ

Μπονάνος – Κομβικό σημείο στην Πάτρα οι νοσηλείες – Έρχονται καλύτερες μέρες αρκεί να αντέξουν τα νοσοκομεία

30.03.2021 / 20:48
ντα 13

Μπορεί η κατάσταση να είναι δύσκολη για την Πάτρα και την Αχαϊα, όμως υπάρχει μια αισιοδοξία για υγειονομική πορεία της περιοχής από τον Απρίλιο και μετά.

Το κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο της περιφέρειας για θέματα υγείας, Χαράλαμπο Μπονάνο,  το κομβικό σημείο είναι τα νοσοκομεία της Πάτρας και οι αντοχές τους από τη στιγμή που η πίεση του ιού συνεχώς αυξάνεται.

«Η κατάσταση εκεί είναι πράγματι ασφυκτική και επιδεινώνεται συνεχώς με ολοένα και περισσότερες νοσηλείες. Πιστεύω αν τα νοσοκομεία μας αντέξουν τότε έρχονται καλύτερες μέρες για την υγειονομική πορεία της περιοχής» τονίζει στο dete.gr

«Παρά το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που εξακολουθεί να έχει η περιοχή θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε, καθώς πλέον αναμένουμε την αύξηση των εμβολίων που θα θωρακίσει τον πληθυσμό, αλλά και τα self test που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις ιχνηλατήσεις.

Αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας και τη βελτίωση του καιρού θα βοηθήσου σημαντικά. Αρκεί βέβαια να αντέξουν τα νοσοκομεία κάτι που δεν εξαρτάται τόσο από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν εδώ και μέρες μάχη και για να βοηθήσουν τους ασθενείς, όσο από εμάς και την τήρηση των μέτρων σε αυτό το κρίσιμο διάστημα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα