Μπονάνος: Εκδήλωση για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

18.10.2021 / 15:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20200615_X MPONANOS-6

Η 16η Οκτωβρίου κάθε έτους , έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σαν Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αφού η διασφάλιση της υγιεινής διαβίωσης και της προαγωγής της ευημερίας για όλους, σε όλες τις ηλικίες, αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους του Οργανισμού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Στρατηγική για την Διατροφή, την Φυσική Άσκηση και την Υγεία.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το σύλλογο «Ερυθρά Γαία», υλοποιούν, μια επιστημονική ημερίδα μορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο: «Μεσογειακή Διατροφή – Υγεία, Ομορφιά & Ευεξία μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα του Ελαιολάδου»,ώστε να γίνουν κατανοητό σε όλους τους συμμετέχοντες τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής που σημαίνει Υγιεινή – Ισορροπημένη διατροφή – και η σχέση της με την ελιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30 στην «Ελαία» Ρίου Πατρών, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για το Παραδοσιακό Μεσογειακό πρότυπο Διατροφής, την πυραμίδα αυτής, την αξία και τα οφέλη της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζει: «Η δραστική αλλαγή του σύγχρονου τρόπου ζωής, η μείωση του ελεύθερου χρόνου, η υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών που οδηγούν στην κατανάλωση έτοιμου και τυποποιημένου φαγητού, αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία σήμερα. Η ορθή διατροφή,  η συχνή σωματική άσκηση και ο υγιεινός τρόπος ζωής πάντα ήταν σημαντική για τη ζωή μας. ‘Όμως τώρα επιβάλλονται και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για να είμαστε και να μείνουμε υγιείς , να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατέψουμε τον εαυτό μας μέσα στην πανδημία. Ας υιοθετήσουμε κι ας διδάξουμε στα παιδιά μας έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, όπως είναι η Μεσογειακή  Διατροφή, η οποία δεν αποτελεί απλά ένα τρόπο διατροφής αλλά έναν τρόπο ζωής, που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα!»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα