«Μπλόκο» σε ΚΕΑ και επίδομα στέγασης βάζουν οι νέες φορολογικές δηλώσεις

19.06.2021 / 14:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
epidomata

Μετά το επίδομα στέγασης τώρα και για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, π. ΚΕΑ οι δικαιούχοι αδυνατούν να κάνουν αίτηση καθώς υπέβαλλαν νέες φορολογικές δηλώσεις και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στείλει την επικαιροποιημένη λίστα των εισοδημάτων των δικαιούχων στην ΗΔΙΚΑ.
Ανάλογο πρόβλημα έχουν και οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του Dikaiologitika News όσοι υπέβαλαν νέες φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα στέγασης καθώς το σύστημα τους βγάζει την αίτηση άκυρη.
Μάλιστα όπως καταγγέλλει στο Dnews αναγνώστης προσπαθεί εδώ και τρεις εβδομάδες και εκείνος και το Κέντρο Κοινότητας που πήγε να υποβάλλουν και το σύστημα εμφανίζει την καρτέλα παροχής ΚΕΑ με τις φορολογικές δηλώσεις 2019. Όπως μας εξηγεί κάλεσε τον ΟΠΕΚΑ και την ΗΔΙΚΑ και η απάντηση τους είναι ότι δεν έχει στείλει το Υπουργείο Οικονομικών τις Νέες Φορολογικές Δηλώσεις 2020 για να τις εντάξουν στο ΚΕΑ 2021.
Ο εν λόγω δικαιούχος είναι ήδη άνεργος 34 μήνες και άνω των 50 ετών και φοβάται ότι θα χάσει το επίδομα Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News ο ΟΠΕΚΑ έχει ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας και αυτό με τη σειρά του έχει ζητήσει από την ΑΑΔΕ τα νέα στοιχεία ώστε να ενημερώσει η ΗΔΙΚΑ το σύστημα. Έτσι το θέμα αναμένεται να λυθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα