«Μπλόκο» Μητσοτάκη στο σχέδιο Μηταράκη για έφιππη αστυνομία

12.07.2023 / 21:15
ka 7

«Μπλόκο» στο σχέδιο Μηταράκη για τη δημιουργί έφιππης αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να βάλει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νέου υπουργού θα δημιουργούταν έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα είχε τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετείχε σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται όμως ότι οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τη χρησιμοποίηση αλόγων, ειδικά μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα, έκαναν τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στο σχέδιο Μηταράκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα