Quantcast

Black Friday – Εκπτώσεις: Ξεκίνησαν οι διαδικτυακές προσφορές

13.11.2020 / 13:23
black_friday_internet

Τη μεταφορά της «Black Friday» την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη να φέρνει στο τραπέζι μια πρόταση, που ουσιαστικά δεν έχει βρει πολλούς υποστηρικτές από την πλειονότητα του λιανεμπορίου.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός έχει τελειώσει για τη Ελλάδα και θα πρέπει να καταργηθεί», έχει δηλώσει, υπογραμμίζοντας ότι «προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα».

Η «Black Friday» στην Ελλάδα, ως ημέρα ή ως εβδομάδα, όπως έχει εξελιχθεί στη χώρα, έχει οριστεί στις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη αρχίσει να διαφημίζουν διαδικτυακά προσφορές που αγγίζουν μέχρι κα το 85%, ενώ σήμερα ξεκίνησαν και ορισμένα διαδικτυακά μπαζάρ καλλυντικών, λόγω των κλειστών φυσικών καταστημάτων(Lockdown), επικοινωνώντας τη δράση, μέσω των social media.Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι προσφορές θα ξεκινήσουν νωρίτερα από την ημερομηνία ορόσημο (πιθανότατα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου), προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος των παραγγελιών.

Αιφνιδιαστική και η κίνηση κορυφαίας αλυσίδας να βγάλει χθες το βράδυ για λίγες ώρες -30% όλες τις τηλεοράσεις.

Το μεγάλο «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί σε αυτήν περίοδο εκπτώσεων είναι οι έγκαιρες παραδόσεις, καθώς θα πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις παραδόσεων τον προηγούμενο Μαρτίο-Απριλίο κατά την περίοδο του πρώτου Lockdown.

Προς το παρόν, η πλειονότητα του λιανεμπορίου κινείται στο πλαίσιο του 15νθημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Με την αγορά παγκοσμίως να συνεχίζει να δέχεται ισχυρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινές «Black Friday 2020» και «Cyber Monday» θα προσπαθήσουν να «τονώσουν» την αγορά, καθώς πολλά προϊόντα πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και τα ψώνια μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά.

Η «Black Friday» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του project, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη.

Στη Ελλάδα η ενέργεια καθυστέρησε αρκετά χρόνια και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί φέτος και κάτω υπό ποιες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού. Καθώς οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με φυσική παρουσία, ενδεχομένως, οι τιμές να πέσουν πολύ περισσότερο.

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday»

Η «Black Friday» στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

Ακολουθεί και η «Cyber Monday»

Ως «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Παρόλο που δεν έχει οριστεί ο τρόπος λειτουργίας, υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα μπορούσε να είναι η επερχόμενη Black Friday (και ίσως ακόμη και οι επόμενες). Κυνήγι προσφορών μέσω web; Προσωπικοί αγοραστές; Η θριαμβευτική επιστροφή των κωδικών QR;

Το Curbside pickup

Το Curbside pickup είναι ουσιαστικά η παραλαβή του προϊόντος από το φυσικό κατάστημα, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί αγορά μέσω του site του καταστήματος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα