Μπίλι Σάμερς

29.05.2022 / 8:00
84301-800x800

STEPHEN KING

Eκδόσεις «Κλειδάριθμος»

Και Κάποιος ακόμα δεν αγαπά τον Τραμπ

Η Αμερική του Τραμπ με τις πληγές της που όζουν ακόμα . Με τους απόκληρους των ιστορικά πρόσφατων πολεμικών συρράξεων  που δεν γράφτηκαν βιβλία και  δεν γυρίστηκαν «ελαφοκυνηγοί» για χάρη τους  γιατί τα αγχολυτικά κάνουν δουλίτσα. Με την τοξική αρρενωπότητα να είναι ακόμα μεσίστια και ας ουρλιάζουμε εμείς στα πληκτρολόγια. Με τους αδίστακτους μεγαλοκαρχαρίες των μίντια και των παιδιών –θαυμάτων που τρίβουν καθημερινά το λυχνάρι των start ups και ξεπηδά το τζίνι καταστροφέας. Με το αποτύπωμα που κάποιος ανέλαβε να βάλει το φακό από πάνω  όχι για να φανεί αλλά για να το κάψει με τη γραφή του. Πόσο γρήγορα ταξιδεύει μια σφαίρα σε αυτόν το χάρτη;

Καλός ή κακός; Ιδού η απορία 

Ο Μπίλι Σάμερς είναι πληρωμένος δολοφόνος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Ιράκ, ο οποίος αναλαμβάνει αποστολές μόνο εάν ο στόχος είναι κάποιος αληθινά κακός.

Και τώρα ο Μπίλι θέλει ν’ αποσυρθεί. Του προσφέρουν, όμως, μια τελευταία δουλειά –και η προσφορά είναι αρκετά μεγάλη για να την αρνηθεί. Ο Μπίλι εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, το Ρεντ Μπλαφ, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου, απ’ όπου θα πυροβολήσει τον στόχο του. Υποτίθεται πως είναι επίδοξος συγγραφέας. Έτσι αρχίζει να γράφει. Πρώτα για την παιδική του ηλικία, έπειτα για τις μέρες του στο στρατό. Για τη Φαλούτζα. Και σύντομα ανακαλύπτει μέσα του μια ολοένα μεγαλύτερη λαχτάρα για την ασυνήθιστη δύναμη που του χαρίζει η αφήγηση μιας ιστορίας.

Όμως πλησιάζει η μέρα της δολοφονίας κι ο Μπίλι είναι όλο και πιο βέβαιος ότι κάτι πάει στραβά σε αυτή τη δουλειά. Απλώς δεν ξέρει ακόμα πόσο στραβά, ούτε ξέρει για τη γυναίκα που θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να διορθώσει τα πράγματα.

Μερικά kudos ποτέ δεν έβλαψαν

 «Το Μπίλι Σάμερς είναι ένα φιλόδοξο και ανατρεπτικό μείγμα λογοτεχνίας που συνδυάζει το πολεμικό μυθιστόρημα με νότες ρομαντισμού και νουάρ, όλα σε μια ασυνήθιστη ιστορία αργοπορημένης ενηλικίωσης. Είναι πραγματικά απολαυστικό, ικανό να επηρεάσει όλες τις αισθήσεις.»
–The Wall Street Journal

«Μια δυνατή ιστορία που σε απορροφά, για έναν ευφυή εκτελεστή που παλεύει να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο –το καλύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα εδώ και πολλά χρόνια… συναρπαστικό, επιδέξια γραμμένο, έχει τη στόφα κλασικού αστυνομικού με δόσεις φανταστικού.»
–The Los Angeles Review of Books

Επιμύθιο

Είναι λάτρης του νουαρ και της αστυνομικής λογοτεχνίας και αρκετές φορές έχει μπει στην αρένα και έχει δοκιμαστεί. Ο Στίβεν Κινγκ σκαρώνει έναν ήρωα που παλεύει να κάνει τον κόσμο (του) καλύτερο γιατί σε αυτό το βιβλίο δεν υπάρχει μαγική και υπερφυσική βοήθεια. Υπάρχει η ανάγκη της γραφής, το rosebud της αγάπης και μια καλύπτρα. Εν τέλει με κάποιον τρόπο  που δεν χωρά αναλύσεων ίσως να είναι και ένα συγκινητικό γράμμα για τα χαμένα όνειρα . Απαραίτητο σαν το off/on του κλιματιστικού σήμερα , 24 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα