Μπιλ Γκέιτς: Προτιμώ να πληρώνω για εμβόλια, παρά για ταξίδια στον Άρη

03.02.2023 / 20:02
Gates Bill

«Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά ακριβά να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια κατά της ιλαράς και να σώσεις ζωές. Θα σου κοστίσει, περίπου, 1000 δολάρια να ζώσεις μία ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Και αυτό, κατά κάποιο τρόπο σε προσγειώνει, όπως π.χ. μην πας στον Άρη», πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Η παραπάνω δήλωση αναμένεται να προκαλέσει «ντόρο» στον κύκλο των, λίγων, δισεκατομμυριούχων αυτού του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα θα έχει ενδιαφέρον η πιθανή απάντηση των Ελον Μασκ και Τζεφ Μπέζος, οι οποίοι, ο μεν πρώτος έχει δηλώσει πως θέλει να «αποικήσει» τον Άρη και ο έταιρος προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί στον νέο «αγώνα του διαστήματος»

Όπως είναι γνωστό, η SpaceX, η διαστημική εταιρεία που ίδρυσε ο Μασκ το 2002, έχει θέσει ως στόχο την αποστολή αστροναυτών και τη δημιουργία αποικίας στον Άρη.

Από την άλλη, ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, έχει στρέψει και αυτός το κεφάλι του στο Διάστημα με τη δημιουργία της Blue Origin, ενώ πραγματοποίησε το πρώτο σύντομο ταξίδι στο διάστημα το 2021.

Και φυσικά, μην ξεχάσουμε τον Βρετανό Sir Ρίτσαρντ Μπράνσον και την «βόλτα του στην αρχή» του Διαστήματος με το Virgin Galactic.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα