Παρασκευή, 9.04.2021, 2:55 μμ

Bγήκε η απόφαση για τους Πυλώνες στους Αγίους Θεοδώρους Αροανίας – Δικαίωση για το Μοναστήρι

04.03.2021 / 20:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ρα 74

Βγήκε  η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η μοναστική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας κατά του ΑΔΜΗΕ, σχετικά με την διέλευση 2 πυλώνων υπερυψηλής τάσης πλησίον του ιστορικού Μοναστηριού των Καλαβρύτων, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το kalavrytanews.com

Στις 19 Ιανουαρίου στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων στις 27 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να μπλοκάρει την την διέλευση των δύο πυλώνων της γραμμής Υπερυψηλής Τάση (400 kV)

Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν  μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας covid-19. Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ίσχυε η προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής.

Να σημειώσουμε ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΑΔΜΗΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η απόφαση

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, θέτει ουσιαστικά είναι παύση των εργασιών για την διέλευση των πυλώνων  και  τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής.

Η απόφαση που εξεδόθη αναφέρει:

Απαγορεύει προσωρινά στις καθ’ ων την εγκατάσταση, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΚΥΤ Πάτρας – ΚΥΤ Μεγαλόπολης», των με αριθμούς 146 και 147 πυλώνων στήριξης της εναέριας γραμμής μεταφοράς ενέργειας, στον περιβάλλοντα χώρο της Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, κατά τρόπο που να προκαλεί αισθητική βλάβη στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της που τελούν σε αδιάσπαστη ενότητα, τους οποίους προτίθενται να τοποθετήσουν στις θέσεις «Σέρφουλα», σε απόσταση 500 μ. βορειοδυτικά από το κτίριο του μοναστηριού και «Άγιος Κωνσταντίνος», σε απόσταση 370 μ. δυτικά από το Παλαιομονάστηρο.

Απειλεί σε βάρος εκάστης των καθ’ ων χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, διαιρετά και ισομερώς υπέρ κάθε αιτούσας, για κάθε ημέρα παράβασης της παρούσας.

Τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής.

Δικηγόροι της Ιεράς Μονής ήταν Σπυρίδων Ζερβόπουλου και Νικολάος Ζαφειρόπουλος και συμπαραστάτες ο Δήμος Καλαβρύτων με δικηγόρο τον Τάκης Χριστοδούλου

Πηγή – kalavrytanews – ρεπορταζ Νίκος Κυριαζής

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα