Μπέος: Απηύθυνε έκκληση για ηρεμία προκειμένου να μην προκληθεί πανικός

27.07.2023 / 22:06
ka 72

Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς γίνονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών, η οποία βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ έχει εκκενωθεί από το προσωπικό.

Στην πρώτη γραμμή για την εκκένωση του Βόλου βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία προκειμένου να μην προκληθεί πανικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Σας παρακαλώ πολύ να μεταφέρετε αυτή τη είδηση. Είναι δύσκολες στιγμές. Να μην πανικοβάλετε ο κόσμος. Εδώ αυτή τη στιγμή που είμαστε υπάρχει κατ’ αρχήν ασφάλεια. Συγκινητικό αυτό που γίνεται με τους εθελοντές. Υπάρχουν στο εκθεσιακό και γιατροί και τρόφιμα να φιλοξενήσουν τον κόσμο. Αλλά να μην πανικοβάλονται. Σιγά σιγά, γιατί είναι χειρότερα. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ηρεμία, συγκέντρωση απ’ όλο τον κόσμο και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ο Βόλος μάνα καίγεται. Τα πυρομαχικά και οι αποθήκες είναι θέμα του στρατού. Δεν μπορεί κανείς να επέμβει, δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι έχει γίνει. Αυτά είναι σε δεύτερη φάση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ούτε ευθύνες είναι να ζητάμε, ούτε να τις ρίχνουμε κάπου. Προέχει ο κόσμος, να μην πανικοβάλεται».

Όσον αφορά το αν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τραυματίες, είπε: «Εγώ τώρα είδα μια κυρία που έτρεχε αίμα το πόδι της, αλλά γιατί περνούσε μέσα από κάτι κλαδιά και όχι από τις εκρήξεις. Και είπα στη δημοτική αστυνομία να την πάει στον εκθεσιακό για περίθαλψη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα