Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

16.01.2021 / 15:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mparesNET1

Υλικά
100γρ. νιφάδες βρώμης (για porridge)
60γρ. φυστικοβούτυρο
40γρ. μέλι
160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)
4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
4 κουτ. σούπας σπόρους chia
50γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή φιστίκια

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπάρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα