Μπαράζ πληρωμών για 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχους

03.12.2023 / 12:27
pliromes-efka-oaed-opeka-ypergasias-011200630

Φωτιά έχουν πάρει οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που τροφοδοτούν με αρχεία το πληροφοριακό σύστημα, καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν οι αυξήσεις 3% στους συνταξιούχους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, η επιταγή ακρίβειας (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) και οι αυξήσεις (πέμπτη και τελευταία δόση) που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση για όσους έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Επιπλέον ταυτόχρονα με την πίστωση των αυξημένων συντάξεων για το 2024 θα διορθωθεί και μέρος των λαθών που έγιναν κατά την προηγούμενη καταβολή των αυξήσεων 7,75%.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2023 είχε πιστωθεί η αναδρομική αύξηση δύο μηνών στις συντάξεις. Ωστόσο, εκ παραδρομής περίπου 15.000 συνταξιούχοι δεν πήραν καθόλου αναδρομικά, ενώ άλλοι 500.000 έλαβαν διπλό αναδρομικό ποσό.

Κατά τις πληρωμές στο τέλος Δεκεμβρίου θα δει μεγαλύτερες αυξήσεις η ομάδα των 15.000 συνταξιούχων, ενώ στο τέλος Ιανουαρίου, με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, θα γίνει ο συμψηφισμός για τη δεύτερη κατηγορία με χρεωστικό υπόλοιπο.

Ας δούμε αναλυτικά τις παροχές του τελευταίου δεκαημέρου το χρόνου που ωφελούν το 70% των συνταξιούχων (περίπου 1,8 εκατομμύρια).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα