Μπάκας: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα – Τι είδε και τι προτείνει

01.04.2023 / 10:58
DSC_8770_copy_4512x3012

Επιθυμώντας να αφουγκράζεται συνεχώς τον παλμό της καθημερινότητας των πολιτών, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας μετέβη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας.

Εκεί, του δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Αχαϊκής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δημήτρη  Γιαννακόπουλο και τον ταμία της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο  Φοή. Στις συζητήσεις που είχε, τόσο μαζί τους όσο και με άλλους παραγωγούς και εμπόρους έγινε αποδέκτης του προβληματισμού τους για τις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων, που είχαν ως αναπόφευκτη επίπτωση τη μετακύλιση τους στις αντίστοιχες των προϊόντων.

Παράλληλα, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας συνομίλησε και με πολίτες που αναζητούσαν στη λαϊκή αγορά τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κατανοώντας την αγωνία τους να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην, καθώς μισθοί και συντάξεις εξαντλούνται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Κοινή διαπίστωση παραγωγών και καταναλωτών είναι ότι η μείωση της αγοραστικής δύναμης έχει υποβαθμίσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας, με τον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα να αναφέρεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ως μοναδική διέξοδο. Προτάσεις ρεαλιστικές που την επόμενη ημέρα θα υλοποιηθούν, μερικές εκ των οποίων είναι :

Μπάκας: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα - Τι είδε και τι προτείνει 5
Μπάκας: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα - Τι είδε και τι προτείνει 6
Μπάκας: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα - Τι είδε και τι προτείνει 7
Μπάκας: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα - Τι είδε και τι προτείνει 8

•   Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)

•  Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ με θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό σε μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

• Επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ισόποσες δόσεις, αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά

• Πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

•  Βιώσιμη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους.

•  Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

•   Ξεπάγωμα των τριετιών

•  Ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς τροφίμων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα