Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο

12.04.2021 / 16:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Mpakaliaros-Stifado-Fournou-430x575

Υλικά
1000 γρ. παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
1000 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα (+ 2 κ.σ. σταφίδα, προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 ml. κόκκινο ξίδι καλή ποιότητας
250 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
2 γαρίφαλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τον ντοματοπελτέ, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και 250 ml νερό.

Σε ένα ταψί βάζουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τη σάλτσα τους, τα δαμάσκηνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε το μπακαλιάρο στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα