Μπαίνει τέλος στις εφαρμογές των κινητών: Τα μπλόκα της τροχαίας δεν θα «ανιχνεύονται»

29.10.2021 / 18:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
troxaia-1

Νέος νόμος βάζει τέλος στη δυνατότητα των οδηγών να μοιράζονται πληροφορίες μέσω εφαρμογών για αστυνομικά μπλόκα.

Ο νέος νόμος που θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Νοέμβρη, θα αποτρέπει ουσιαστικά σε δημοφιλείς στη Γαλλία εφαρμογές πλοήγησης, όπως είναι οι TomTom, Waze και Coyote, να μοιράζουν πληροφορίες μεταξύ των χρηστών τους και να προειδοποιούν ο ένας τον άλλο αναφορικά με την ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων στους δρόμους που κινούνται.

Προς το παρόν, το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμόζεται σε δρόμους που βρίσκονται μέσα σε πόλεις και όχι στον αυτοκινητόδρομο με τις περιοχές εφαρμογής να αποκαλούνται «Λευκές Ζώνες» (White Zones) και να μην είναι σταθερές. Οι Λευκές Ζώνες, όπου οι οδηγοί δεν θα μπορούν να διαμοιραστούν πληροφορίες για μπλόκα, θα δημιουργούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να μην διαταράσσεται το έργο της Αστυνομίας εκείνη τη στιγμή, αφού τα μπλόκα θα αφορούν στον έλεγχο των οδηγών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, καθώς επίσης και για υποθέσεις απαγωγής ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Προς το παρόν, τα μπλόκα που αφορούν ελέγχους για υπερβολική ταχύτητα δεν περιλαμβάνονται στο παραπάνω μέτρο, αν και αναμένεται να προστεθούν σύντομα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η σήμανση σταθερών καμερών ταχύτητας στις παραπάνω εφαρμογές έχει απαγορευτεί από το 2012.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετικά άρθρα οι χρήστες των εν λόγω αλλά και υπόλοιπων σχετικών εφαρμογών θα μπορούν να ενημερώνουν το σύστημα για την παρουσία αστυνομίας. Όμως αν η παρουσία των αστυνομικών πληροί τις προϋποθέσεις ενός μπλόκου ελέγχου τότε η ενημέρωση δεν θα εμφανίζεται στο σύστημα των άλλων χρηστών, σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων σε αστικές περιοχές και δέκα χιλιομέτρων εκτός αυτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα