Μπαίνει για τα καλά σε φάση ανάπλασης το ιστορικό κέντρο της Πάτρας

18.05.2022 / 21:50
ka 19

Σε φάση ανάπλασης μπαίνει η Πάτρα με τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης να έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Η κατάθεση των προσφορών έληξε και σύμφωνα με πληροφορίες παρά τη δυσμενή κατάσταση που υπάρχει στον κατασκευαστικό τομέα ο αριθμός των ενδιαφερομένων δεν είναι μικρός και το βασικό κριτήριο επιλογής θα εξαρτηθεί από το ποσοστό της έκπτωσης που έχει κάνει ο κάθε υποψήφιος στην πρόταση του.

Εφόσον όλα πάνε καλά μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει ανάδοχος και από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση έτσι ώστε μέσα στους 18 μήνες όπου λήγει η προθεσμία να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Το έργο προβλέπει μια σειρά από πεζοδρομήσεις, με κυρίαρχη αυτή της Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη έως στην Γούναρη, την δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, αλλά και πλήθος ακόμα παρεμβάσεων που αφορούν την αισθητική και την λειτουργικότητα του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης.

Εκτός της δεύτερης εργολαβίας για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει και η τρίτη εργολαβία που έχει να κάνει με την συντήρηση των τεσσάρων ιστορικών σκαλιών, της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Πάτρας και της Τριών Ναυάρχων, για την οποία ήδη υπάρχει ανάδοχος.

Στο μεταξύ οι εργασίες για την πρώτη εργολαβία που αφορά την ανάπλαση της Άνω πόλης συνεχίζονται και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με τα συνεργεία να μπαίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα μετά την Παντοκράτορος (από το ύψος της Ρούφου έως στην Λόντου) που πεζοδρομήθηκε, στον δρομο μπροστά από του Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και στα στενά σοκάκια της περιοχής,

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα