Παρασκευή, 12.08.2022, 4:19 μμ

AYTH η χώρα μπαίνει σε λοκντάουν, όχι για κορωνοϊό, αλλά για… έλλειψη καυσίμων

29.06.2022 / 14:56
sri lanka

Ένα σκληρό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων ετοιμάζονται να ζήσουν οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα, καθώς οι διαθέσιμες ποσότητες υγρών καυσίμων στη χώρα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, λοιπόν, δυνατότητα ανεφοδιασμού θα έχουν μόνον εκείνα τα οχήματα που θεωρούνται κρίσιμα για τη λειτουργία του κράτους και οι κοινοί θνητοί δεν θα μπορούν να προμηθευτούν καύσιμα.
Τα σχολεία έκλεισαν και οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι να εργαστούν από το σπίτι τους ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι ανάγκες μετακίνησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, τα αποθέματα diesel δεν ξεπερνούν τους 9.000 τόνους και της βενζίνης τους 6.000 τόνους, ποσότητες οι οποίες θα εξαντλούνταν σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας αν δεν είχαν παρθεί τα περιοριστικά μέτρα.
Η πανδημία του κορωνοϊού και η αποκαρδιωτική μείωση των εσόδων από τον τουρισμό σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχει οδηγήσει τη Σρι Λάνκα σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και στα πρόθυρα μιας ενεργειακής αλλά επισιτιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σρι Λάνκα, η χώρα θα χρειαστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες 5 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες της, όπως τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα υγρά καύσιμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα