Αθώα η 19χρονη – θύμα trafficking στην Ηλιούπολη

26.02.2024 / 13:56
ka 25

Στην αθώωση της 19χρονης κοπέλας η οποία είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τρία άτομα τα οποία την κρατούσαν σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη και την εξέδιδαν, προχώρησε το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές.

Η19χρονη είχε παραπεμφθεί σε δίκη, μετά από μήνυση που κατέθεσε ένας εκ των τριών που κατηγορήθηκαν για την εκμετάλλευση της κοπέλας, σύμφωνα με την οποία εκδίδονταν με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους.

Η υπεράσπιση της κοπέλας προσκόμισε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, βάση της οποίας «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα, ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021…». Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δε για την πράξη του αυτή καταδικάςτηκε σε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία άνθρωπων κατεπαγγελμα».

Το δικαστήριο απάλλαξε την κοπέλα και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και έχει καταργηθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα