Αθηναίοι σχηματίζουν ουρά έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο, για τα βιβλία της…καραντίνας

08.11.2020 / 10:30
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΥΡΑ

«Χρησιμοποίησε μία εικόνα. Αξίζει όσο χίλιες λέξεις» είπε κάποτε ο Fred R. Barnard, ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς εκδότες εφημερίδων του 20ου αιώνα. Η φωτογραφία αυτής κάνει από το πρωί το γύρω του διαδικτύου, με εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις. Κι’ όμως δεν πρόκειται για κάποια εικόνα από τους πολυσύχναστους δρόμους του εξωτερικού, αλλά για ένα μικρό στενό στο κέντρο της Αθήνας.

Στην οδό Ασκληπιού, έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος πολιτών προκειμένου να προμηθευτούν και να αγοράσουν βιβλία. Τα βιβλία αυτά θα τους συντροφεύσουν και θα τους προσφέρουν στιγμές ευχαρίστησης και πνευματικής ηρεμίας σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι.

Ένα θέαμα που με μια πρώτη ματιά είναι πρωτοφανές, μιας και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, των γρήγορων ρυθμών και των πολλαπλών εικόνων που κατακλύζουν καθημερινά το μυαλό μας. Φαίνεται τελικά πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση ενός καλού βιβλίου στα χέρια μας. Οι άνθρωποι έχουμε ακόμη την ανάγκη να ξεφυλλίσουμε τις χάρτινες σελίδες ενός βιβλίου, να αφήσουμε το μυαλό μας ελεύθερο και να χαθούμε στα μονοπάτια διαφόρων λογοτεχνικών, ποιητικών και κάθε είδους γραπτών ιστοριών!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα