Παρασκευή, 9.04.2021, 3:29 μμ

Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars

04.04.2021 / 19:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
autokinita-apati2

Ένας γιατρός γυναικολόγος, μαζί με έναν γνωστό έμπορο αυτοκινήτων της Κηφισιάς και τηλεαστέρα ,που μέσα από εκπομπές έδινε συμβουλές σε ιδιοκτήτες οχημάτων, ένας Βούλγαρος μηχανικός, ο Πακιστανός βοηθός του και δύο ακόμη άτομα εμπλέκονται σε ένα μεγάλο κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars όπως Bentley, Porsche, Ferrari, Dodge Viper.
Συγκεκριμένα, η συμμορία, προχωρούσε σε εικονικές κλοπές των οχημάτων που της ανήκε, τα διέλυε και αφού δήλωνε την κλοπή στις ασφαλιστικές και εισέπραττε τις αποζημιώσεις, στη συνέχεια τα συναρμολογούσε και τα πούλαγε κανονικά, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα που διήρκησε ενάμιση μήνα κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.
Η «κλεμμένη» Bentley

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετά από πληροφορίες και ολοκληρώθηκε προχθές με τη σύλληψη του γιατρού. Συγκεκριμένα ο γυναικολόγος πήγε στον αερολιμένα προκειμένου να πετάξει για την Αλβανία. Πάρκαρε την πανάκριβη Bentley που όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει από τον τηλεαστέρα έμπορο της Κηφισιάς έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ στον χώρο στάθμευσης Ρ1 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την επόμενη ημέρα, όταν επέστρεψε και μετέβη στον χώρο όπου είχε σταθμεύσει το όχημα του, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης το είχε αφαιρέσει. Στην κατάθεση του δήλωσε ότι την Bentley την είχε αγοράσει έναντι του ποσού των 120000 χιλιάδων ευρώ, από εταιρία με έδρα την Κηφισιά ιδιοκτησίας του τηλεαστέρα με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του. Ο γιατρός δήλωσε ακόμα ότι παρ’ ότι πραγματοποιεί συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν συνήθιζε να προσέρχεται στον Αερολιμένα με το πολυτελές όχημα του, αλλά με άλλο όχημα ιδιοκτησίας του το οποίο όμως λόγω μηχανικής βλάβης το είχε παραδώσει σε συνεργείο. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισαν να ψάχνουν τις κάμερες.
Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού ασφαλείας του Αερολιμένα, προέκυψε ότι λίγη ώρα μετά την στάθμευση του πολυτελούς οχήματος από τον γιατρό, άγνωστος άντρας κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβη στον χώρο στάθμευσης και χωρίς να το αναζητήσει εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή – κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό. Αυτός ο τύπος όπως προέκυψε ήταν ο Βούλγαρος ενώ κοιτάζοντας προσεκτικά είδαν ότι τον αλλοδαπό άρπαγα ότι είχε μεταφέρει ένα όχημα μάρκας Peugeot το οποίο ανήκει στον γιατρό! Λίγη ώρα αργότερα, η υπηρεσία ενημερώθηκε ότι η Bentley βρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα μετέβησαν στο σημείο ανεύρεσης του οχήματος και διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει ουσιώδη μηχανικά μέρη, όπως κινητήρας, πόρτες, καπό κ.α ενώ από την εξερεύνηση του οχήματος από συνεργείο της Δ.Ε.Ε., εντοπίστηκε στο εσωτερικό του, δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου το οποίο ήταν γνωστό στις αρχές. Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα που μετέφερε το ανωτέρω πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά και την αποθήκη από την οποία εξήλθε πριν την εναπόθεση του στο προαναφερθέν σημείο. Και ήταν η αποθήκη του εμπόρου τηλεαστέρα στη Μεταμόρφωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα