Αθανασιάδη στο Max Fm: Μη ψάχνετε με το… φανάρι για διαμερίσματα στο κέντρο της Πάτρας!

14.09.2023 / 11:30
fa 9

Οι αυξήσεις  στις τιμές των νεόδμητων κατοικιών στην Πάτρα έχουν να κάνουν με την αύξηση στο κόστος κατασκευής τους και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν κάνουν την σχετική έρευνα αγοράς.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της στον Max Fm η Ειρήνη Αθανασιάδη σχετικά με τις αυξήσεις της τάξεως του 15% και του 20% στις νεόδμητες κατοικίες της Πάτρας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας οι τιμές στα ακίνητα της Πάτρας κινούνται σε ένα λογικό πλαίσιο, τόσο σε ότι αφορά την αγορά, όσο και στα μισθώματα.

Όπως όμως είπε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» υπάρχει ένα κομβικό σημείο που κάνει την διαφορά. «Αν ψάχνει κανείς να νοικιάσει ένα διαμέρισμα με το φανάρι μέσα στο κέντρο της Πάτρας σε φθηνή τιμή είναι λογικό ότι δεν θα βρει και αν βρει δεν θα το βρει στην τιμή που θέλει.

Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και αυτό το γνωρίζουμε. Αν όμως πάει σε άλλες περιοχές εκτός του κέντρου θα δει ενοίκια σε καλές τιμές και διαμερίσματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Το ίδιο ισχύει και για τις αγορές ακινήτων». Όπως διευκρίνισε η ίδια δεν μιλάει για περιοχές που είναι στην περιφέρεια της πόλης, αλλά που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο της, όπως για παράδειγμα το Σκαγιοπούλειο, τα Μποζαίιτικα, η περιοχή του ΑΤΕΙ, στο Μπεγοουλάκι κτλ.

Πάντως και η ίδια παραδέχτηκε ότι στην αγορά ακινήτων υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που είναι υπερβολικά ακριβές και αυτές δεν θα πρέπει να τις κοιτάμε, ενώ δεν αποτελούν τον κανόνα.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα