Αρνητής της μάσκας ο Χρυσόστομος! Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

07.11.2020 / 13:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zAHREqJA

Τι κι αν η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η χώρα σε νέο γενικευμένο lockdown, λαμβάνοντας ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα;

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος φαίνεται ότι δεν κατανοεί τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την εξάπλωση του κορωνοϊού, πολύ περισσότερο δεν συμμερίζεται την αναγκαιότητα της εφαρμογής των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του, όπως αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Έτσι, εμφανίστηκε την περασμένη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, χωρίς να φορά μάσκα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στο Σκιαδά, όπου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε  στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή.

Ο Μητροπολίτης Πατρών βρέθηκε δίχως να τηρεί αυτό το στοιχειώδες μέτρο προστασίας δίπλα από τον περιφερειάρχη, ο οποίος, ως γνωστόν, πρόσφατα μπήκε οικειοθελώς σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν και ο κ. Χρυσόστομος δεν συγκαταλέγεται στους «σκληροπυρηνικούς» ιεράρχες που έχουν προκαλέσει δημοσίως με τη στάση τους τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, προτρέποντας τους πιστούς να αγνοούν τον κορωνοϊό και να κοινωνούν κανονικά, εν τούτοις με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω στέλνει ένα «σιωπηρό» αλλά ταυτόχρονα και ηχηρό μήνυμα κατά της χρήσης μάσκας.      

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Πατρών είχε πάει στην Κέρκυρα για να συμπαρασταθεί στον εκεί Μητροπολίτη Νεκτάριο, ο οποίος πέρασε από δίκη γιατί κοινώνησε τρεις πιστούς την Κυριακή των Βαΐων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα