Άρης Σοϊλέδης: Πριν έρθει ο τραυματισμός είχα χάσει τον αδερφό μου και μετά από 6 μήνες έχασα και τον μπαμπά μου

03.12.2023 / 13:12
ρε-3

Ο Άρης Σοϊλέδης μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» για την υπερκόπωση, τους τραυματισμούς του, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Αρχικά, ο πρώην ποδοσφαιριστής ανέφερε: «Ξεκίνησε ένας τραυματισμός, ήρθε μετά από μία στεναχώρια και μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, διότι εκείνο το 6μηνο πριν έρθει ο τραυματισμός είχα χάσει τον αδερφό μου και μετά από 6 μήνες έχασα και τον μπαμπά μου, οπότε η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή, για να μπορώ να αποδίδω αγωνιστικά όπως ήθελα. Το σώμα μου δεν τα εξωτερίκευε και όλο αυτό μετατράπηκε σε έναν τραυματισμό που δεν μπορούσα να αποφύγω και να θεραπευτώ, όπως είχα συνηθίσει ως αθλητής να θεραπεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό έφερε μία κόπωση στο σώμα μου, κατάσταση από την οποία δεν μπορούσα να βγω εύκολα. Αλλά είχα την τύχη να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα, στην Στεάουα Βουκουρεστίου που είχε αξιόλογους και αξιοθαύμαστους ανθρώπους σε κάθε τομέα. Ήταν ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα και αυτό βγήκε και στο σώμα μου».

Έπειτα πρόσθεσε: «Προσπάθησα να ενταχθώ στις προπονήσεις και να φτάσω στο επίπεδο των άλλων αθλητών. Λόγω των πολύωρων προπονήσεων που έκανα και της κακής ψυχολογικής κατάστασης ένιωσα ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς προπόνησης που είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Συμβουλεύτηκα τους υπεύθυνους της ομάδας, κάναμε ένα τεστ κοπώσεως, βάρεσε “κόκκινο” και θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν και θέμα ψυχολογίας. Μίλησα με ψυχολόγο και κάπως ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους».

Τέλος, σχετικά με τα συμπτώματα που είχε, απάντησε: «Κάποια στιγμή μου είχε κοπεί η όρεξη, τελείωνα την προπόνηση και γύρναγα και καθόμουν στον καναπέ όλη μέρα και έβλεπα τηλεόραση, κάτι που δεν συνήθιζα εγώ ως άνθρωπος. Εκεί ήταν και το σημείο που με τρόμαξε αυτό το πράγμα και απευθύνθηκα στην ομάδα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα