Άρειος Πάγος – “Πράσινο” στον Ε.ΑΝ του Κανελλόπουλου, “κόκκινο” στον Κασιδιάρη

02.05.2023 / 20:10
ka 7

 Ό Άρειος Πάγος επέτρεψε στο κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου να συμμετάσχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ μπλόκαρε το κόμμα Κασιδιάρη.

Η απόφαση ελήφθη από την ολομέλεια του Α1 τμήματος του αντωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση 9-1 η ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Α. Πάγου μπλόκαρε το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δήλωση Κασιδιάρη μέσω της δικηγόρου του Βάσως Πανταζή: «Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους. Το Εθνικό κόμμα ”Έλληνες” στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

real.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα