Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θεραπεία με αίμα πλάσματος

26.11.2020 / 15:12
ÐÅÍÔÅËÇ--Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ óå  Çìåñßäá ìå èÝìá «Ðåñß ôïõ Êáíïíéóìïý Éäñýóåùò êáé Ëåéôïõñãßáò ôùí Éåñþí Çóõ÷áóôçñßùí»  Óôç öùôï ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI

Πληροφορίες αναφέρουν πως το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προγραμματίζεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς για λόγους ασφαλείας και λόγω της ηλικίας του κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει τουλάχιστον έως την Κυριακή. 

 Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με ήπια συμπτώματα COVID-19 το πρωί της περασμένης Πέμπτης και αφού είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό τρεις ημέρες νωρίτερα. Δεδομένου ότι πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, η εκδήλωση πυρετού (37,7) κατέστησε αναγκαία την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης δεδομένης και της ηλικίας του, καθώς είναι 82 ετών.  

Στις 23 Νοεμβρίου, η ΕΡΤ μετέδιδε ότι ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίαζε αυξομειώσεις στη θερμοκρασία του και του είχε χορηγηθεί πλάσμα. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο για την ήπια νόσηση περιλαμβάνει επαρκή ενυδάτωση, χορήγηση αντιπυρετικών, αντιπηκτικών, αντιμικροβιακών και αντιβιοτικών παραγόντων.   25.11.2020 Κορωνοϊός: Κοτανίδου και Αρχιεπισκοπή απαντούν στις φήμες για «φάρμακο από την Αμερική» στον Ιερώνυμο Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, o Αρχιεπίσκοπος συγκαταλέγεται μεταξύ των 70 και πλέον ασθενών στη χώρα που έχουν λάβει πλάσμα αίματος από ιαθέντες.

Η συγκεκριμένη μορφή ανοσοθεραπείας έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε μεγάλες επιδημίες, όπως κατά της ιλαράς, της ευλογιάς, του ιού Έμπολα και της πολιομυελίτιδας.   Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, το πλάσμα αίματος μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την είσοδο του κορωνοϊού στα κύτταρα, αποτρέποντας έτσι την εξέλιξη της λοίμωξης.

 Η χορήγηση της Ανοσοθεραπείας αποδίδει, ωστόσο, όταν λάβει χώρα στα αρχικά στάδια της νόσου, όπως δηλαδή στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.  

Να σημειωθεί πως η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου πυροδότησε κύμα αντιδράσεων μετά την έντονη φημολογία πως έλαβε «ειδική θεραπεία» για τον κορωνοϊό, όπως εκείνη που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ.   

Ωστόσο χθες και με κατηγορηματικό τρόπο, τόσο η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται αλλά και το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής τόνισαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λαμβάνει τη θεραπευτική αγωγή που ενδείκνυται για την ορθή διαχείριση της νόσου, όπως όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς με COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα