Αποτελέσματα πανελληνίων 2021: Όποιος πρόλαβε πρόλαβε, έκλεισαν οι αιτήσεις στο smsresults.minedu.gov.gr

07.07.2021 / 16:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleia1

Δυο ημέρες έμειναν μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Φέτος για πρώτη φορά, όσοι υποψήφιοικαταχώρισαν ή επιβεβαίωσαν μέχρι χθες το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τα αποτελέσματα πανελληνίων αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Παρόλα αυτα, οι υποψήφιοι φαίνεται οτι διάλεξαν τον παραδοσιακό τρόπο της ενημέρωσης τους από τους πίνακες των σχολείων τους και από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας καθώς τα στοιχεία κάνουν λόγο για εγγραφή των μισών υποψηφίων προκειμένου να ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πανελληνίων
Τα αποτελέσματα πανελληνίων 2021 θα αναρτηθούν και στο results.it.minedu.gov.gr ενώ πολύ σημαντικό για τους υποψηφίους είναι και η ανάρτηση των στατιστικών της βαθμολογίας όπου μπορεί να δώσει μια πολύ σαφή εικόνα για την φετινή πορεία των βάσεων και θα βοηθήσει τους υποψηφίους στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr με τις εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό θα συμβεί περίπου στις 12:00 με 13:00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα θα αναρτηθούν και στα σχολεία τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα και φέτος οι βαθμοί θα είναι διαθέσιμοι στο results.it.minedu.gov.gr.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα