Απόσυρση της διάταξης για την άδεια ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες ζητά η ΑΔΕΔΥ

13.11.2020 / 11:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
images

Την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες με συμψηφισμό με τις άλλες άδειες ζητά η ΑΔΕΔΥ σε επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί επ’ αόριστον χρήση της άδειας ευπαθών ομάδων όσο διαρκεί το επιδημικό κύμα, χωρίς κανένα συμψηφισμό με τις λοιπές άδειες που δικαιούται ο Δημόσιος Υπάλληλος.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ η σχετική διάταξη για τις προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην επιστολή της ότι σε σχετική διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 67 του ν. 4722/2020 (ΦΕΚ 177 Α΄), στο άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14/3/2020 Π.Ν.Π., που κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020, προβλέπονται τα εξής:

«Στους υπαλλήλους που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας απουσίας λόγω ένταξής τους στις ευπαθείς ομάδες της αντίστοιχης ΚΥΑ και οι οποίοι λόγω της φύσης των καθηκόντων τους δεν δύνανται να εργάζονται εξ αποστάσεως, κάθε τέταρτη ημέρα απουσίας στο σύνολο της εν λόγω άδειας χρεώνεται με κανονική άδεια ή με οποιαδήποτε άλλη άδεια δικαιούται ο υπάλληλος, εκτός της αναρρωτικής, ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων χορήγησης των αδειών αυτών».

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη διάταξη, ειδικά σε συνθήκες μεγάλης έξαρσης του επιδημικού κύματος, εφαρμογής lockdown και απροσδιόριστης διάρκειας των έκτακτων μέτρων.

«Στην ουσία όχι απλά το Υπουργείο τιμωρεί τους εργαζόμενους για την ευπάθειά τους αλλά, λόγω και της παράτασης της επιδημίας τους στερεί και όλες τις άδειες της φετινής ή/και των επόμενων χρόνων. Αυτό προκύπτει από τον συμψηφισμό της κανονικής άδειας (και των λοιπών αδειών που δικαιούται ο υπάλληλος) βάσει του κανόνα 1 προς 4».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα