Απολογισμός δράσεων της Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2021

17.01.2022 / 19:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 1

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής προστασίας των δημοτών στην περιοχή του Δήμου, μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων που σκοπό έχουν να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα άτομα και τις οικογένειες του Δήμου που βιώνουν οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Για τον σκοπό αυτό, μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

• Φροντίδα για την παροχή δεκατιανού σε σχολεία της Α/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, καθημερινά σε περίπου 119 μαθητές, στην χωρική αρμοδιότητα της Αιγιάλειας.

• Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας και το Κελάρι της Αγάπης, δόθηκαν τρόφιμα συνολικά σε 130 νοικοκυριά για την εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

• Διανομή εορταστικών έτοιμων γευμάτων για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά (2020-2021) και Πάσχα 2021 σε 50 νοικοκυριά, σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι.

• Στο πλαίσιο συνεργασίας του προγράμματος ΤΕΒΑ πραγματοποιήθηκαν διανομές τον Οκτώβριο 2021 που αφορούσαν σε 428 νοικοκυριά με 974 μέλη, όπου διενεμήθησαν προϊόντα και είδη υγιεινής, επίσης πραγματοποιήθηκε διανομή 15 & 16 Δεκεμβρίου 2021, που αφορούσε σε 494 νοικοκυριά με 1081 μέλη και διανεμήθηκαν προϊόντα διατροφής και είδη υγιεινής.

• Συνεργασία με το «Μπορούμε» και το s/m AB για παραλαβή προϊόντων και παράδοση στο Κελάρι της Αγάπης, για διανομή στους ωφελούμενους.

• Σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο που παρέχει είδη σε περίπου 50 ωφελούμενους.

• Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και με εθελοντές, λειτουργεί η Κοινωνική Ιματιοθήκη, η οποία εξυπηρετεί 100 νοικοκυριά. Επίσης έχουν δοθεί σε 10 βρέφη όλα τα αναγκαία για τους πρώτους μήνες της ζωής τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7 αποστολές με ιματισμό σε πυρόπληκτες περιοχές ανά την Ελλάδα. Η Ιματιοθήκη βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την σχολική κοινότητα του Δήμου, ώστε να ικανοποιούνται αιτήματα που προέρχονται από τα σχολεία του Δήμου.

• Διερεύνηση από Κοινωνικούς Λειτουργούς 30 και πλέoν νοικοκυριών αιτήσεων για την ένταξη σε προγράμματα ΚΕΑ-Στέγασης κλπ.

• Διενέργεια δωρεάν 250 rapid tests σε δημότες, που διενεργήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

• Διανομή καυσόξυλων σε 21 νοικοκυριά του Δήμου.

• Εξασφάλιση στέγασης σε πανσιόν για τις ημέρες των εορτών, άστεγης (ξένης υπηκοότητας) η οποία δεν θέλησε να φιλοξενηθεί.

• Εξασφάλιση δύο θέσεων στην Δομή Αστέγων της Πάτρας, ένταξη ενός εξ αυτών και αποχώρηση του έτερου με δική του πρωτοβουλία. Σε συνέχεια της παραπάνω συνεργασίας με την Δομή αστέγων της Πάτρας έχει εξασφαλισθεί η στέγαση 3 ακόμα αστέγων, εφόσον το επιθυμούν.

• Παροχή τηλεφωνικού κέντρου για τον προγραμματισμό ραντεβού για τον εμβολιασμό Ρομά.

• Παροχή τηλεφωνικού κέντρου για την επικοινωνία των δημοτών προκειμένου να κλειστούν ραντεβού για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΔΥ.

Σε δηλώσεις της η αρμόδια για θέματα Πρόνοιας αντιδήμαρχος κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη σημειώνει: “Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας, εργάζεται με υποδειγματικό τρόπο εξυπηρετώντας ιδιαίτερα ευαίσθητες ανάγκες συμπολιτών μας χωρίς διακρίσεις. Οι υπηρεσίες μας είναι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ζητά τη συνδρομή μας, με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Πρόνοιας, ημέρες και ώρες γραφείου, στην τηλεφωνική γραμμή 26910-26136.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα