Απώλειες μεγάλων κοινοβουλευτικών κόμματων

03.03.2023 / 12:03
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-3-850x460

*Του Διονύση Γιαννόπουλου

Η Νέα Δημοκρατια μετά την απόφαση της μη καθόδου του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές που πολύ σύντομα θα γίνουν, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στη δεξιά παράταξη, η οποία προσπαθεί να βρει το βηματισμό της για ένα κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει και ένας άλλος Καραμανλής. Χωρίς να το θέλει κάποιος το μυαλό του πάει στα γεγονότα του 2010,  όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και στη συνέχεια   διέγραψε με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος τη Ντόρα Μπακογιαννη, λόγω άρνηση της να ψηφίσει νομοσχέδιο εκτός κομματικής γραμμής. Αποτέλεσμα όλων αυτών  ήταν η δημιουργία νέου κόμματος, της  ΔΗ.ΣΥ. από την κ. Μπακογιάννη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του θέλει να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει πρωθυπουργός, για να μας σώσει από την ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ. Οπωσδήποτε αποφεύγει να υιοθετήσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη , πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκάθαρα σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε, ότι αν παραστεί ανάγκη και για το καλό του τόπου, θα πρέπει και οι δύο αρχηγοί να συμφωνήσουν  για συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων

Θα είναι σοβαρή  παράλειψη, να μην αναφερθούμε στις καθημερινές δηλώσεις του κυρίου Πολακη, που μετά  από  πέντε χρόνια κυβερνητικό στέλεχος και τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση, μόλις τώρα ανακάλυψε ποιος φταίει; « Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι» , όπως λέει ο σοφός λαός μας. Τόσα χρόνια τι έκανες κύριε Πολάκη; Γιατί δεν τα έλεγες όλα αυτά που λες σήμερα; Μήπως δεν σας βγαίνουν τα ποσοστά και σας εξυπηρετεί;

Το μεγάλο αλαλούμ γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Ένα κομμάτι του επιθυμεί συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ  και το άλλο έχει την ίδια επιθυμία, αλλά με τη Ν.Δ. Δεν θέλω βέβαια να αναφερθώ στις κακές τις γλώσσες που με το τρόπο τους μεταδίδουν ότι ο Αντόνιο Παντσερι  μιλά για πολλά ακόμα ονόματα, που έχουν σχέση με τα γεγονότα που παρακολουθούμε  τον τελευταίο καιρό.

Συνοπτικά η Τρόικα εσωτερικού: Νέα Δημοκρατία , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ , γνωρίζουν ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά λόγω απλής αναλογικής. Έχουν αρχίσει λοιπόν με διάφορα πολιτικά τεχνάσματα, να περισώσουν ό,τι μπορούν,  ενώ  η ακρίβεια καλπάζει και ο ελληνικός λαός στενάζει από τη φτώχεια. Ο εκλογικός Αρμαγεδων είναι καθ’ οδόν για να ανατρέψει τα σχέδια τους με το πιο επώδυνο τρόπο.

*Ο Διονύσης Γιαννόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την «Ελληνική Λύση»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα