Απολαυστικός Πολίτικος μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης

25.05.2022 / 9:20
mpaklavas-500

Γλυκό που συνοδεύει μοναδικά κάθε μας στιγμή, ο πολίτικος μπακλαβάς έχει ένα και μόνο μυστικό επιτυχίας: το καλό βούτυρο! Γι’ αυτό εμπιστευόμαστε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος Χωριό, που παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένη κρέμα γάλακτος. Φτιαγμένο από 100% αγελαδινό γάλα,  κλείνει μέσα του όλο το άρωμα και τη γεύση της παράδοσης.

Υλικά

2 πακέτα φύλλο κρούστας

400 γραμμ. βούτυρο αγελάδος Χωριό

400 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης, ψίχα

Για το σιρόπι

600 γραμμ. ζάχαρη

500 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

Φλούδα από ένα λεμόνι

Διαδικασία

Αρχικά αφήνετε τα φύλλα να ξεπαγώσουν και κόβετε στη μέση. Θα χρησιμοποιήσετε ένα ταψί όσο οι διαστάσεις του μισού φύλλου. Θα δημιουργήσετε περίπου 48 φύλλα αν η συσκευασία σας έχει 12 φύλλα. Θρυμματίζετε τα φιστίκια στο γουδί, όχι να γίνουν πούδρα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τo βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε τα 15 φύλλα, ραντίζοντας ελάχιστα με το βούτυρο ενδιάμεσα με ένα πινέλο (δεν ακουμπάτε το πινέλο πάνω στα φύλλα). Πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από το φιστίκι. Επαναλαμβάνετε με άλλα 15 φύλλα και ξανά φιστίκι. Τέλος, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ραντίζετε με νερό, κόβετε σε κομμάτια τον μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 1 ώρα. Δέκα λεπτά πριν βγάλετε τον μπακλαβά από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά και βράζετε για 5 λεπτά αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Περιχύνετε το σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά. Αφήνετε στον πάγκο ξεσκέπαστο για μία ώρα να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με έξτρα φιστίκι ή μια μπάλα παγωτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα