Αποκλειστικό: “Παγώνει” η έλευση του φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας

18.05.2022 / 10:50
lng

Παγώνει η έλευση του φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας. Αιτία οι φόβοι και οι αντιδράσεις  που έχουν εκφραστεί από φορείς της πόλης και δη από τον Δήμο Πατρέων ο οποίος κάνει λόγο για επικινδυνότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου εντός του αστικού ιστού.

Ο κ. Τσάκας  μίλησε στον Max Fm και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη «Πρωινές Παρεμβάσεις» στον απόηχο των χθεσινών εγκαινίων την έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ σε σχέση με την έλευση του LNG στην Δυτική Ελλάδα αποκάλυψε πως μέσα στο 2023 ήδη τα πρώτα εμπορικά καταστήματα, βιομηχανίες και νοικοκυριά στην Πάτρα θα έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ενώ μέχρι το τέλος του 2023 ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα αφού το σχέδιο που ανακοινώθηκε χθες περιέχει επίσης το Αγρίνιο και τον Πύργο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκα το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα έρχεται οδικώς με βυτία από την Ρεβυθούσα, θα τροφοδοτεί τις δεξαμενές που θα δημιουργηθούν στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και από εκεί μέσω αγωγού 15 χιλιομέτρων το αέριο θα φτάνει στην Πάτρα και θα διαμοιράζεται στο αστικό δίκτυο.

Παράλληλα ο κ. Τσάκας χαρακτήρισε ως αστείο να εκφράζοντα φόβοι για την επικινδυνότητα του φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα