Αποκαλυπτήρια μνημείου και επιμνημόσυνη δέηση για θύματα της σφαγής στην Πάτρα

02.04.2023 / 8:50
ka 17

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η πομπή αναβιωτικών και παραδοσιακών συλλόγων και Φιλαρμονικών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια από τηn πλατεία Φιλικών (κόμβος Ταμπάχανων) με κατάληξη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Μέλη Συλλόγων φορώντας παραδοσιακές στολές απέδωσαν φόρο τιμήςστους 10.000 και πλέον κατοίκους της πόλεως των Πατρών οι οποίοι σφαγιάστηκαν, κάηκαν και πήραν της προσφυγιά στα μαύρα χρόνια την τουρκικής σκλαβιάς.

Τα θύματα της σφαγής μαζί με τους Παιδομάρτυρες των Πατρών, Χριστόδουλο και Αναστασία, σήμερα τιμώνται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πατρέων Ηρώων, και στη συνέχεια θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου δόξης και τιμής για τους φρικτώς και μαρτυρικώς τελειωθέντας Πατρινούς, από τους Τούρκους το 1821, στον πραύλειο χώρο του Ιερού Ναού. Η ∆ημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά τις εκδηλώσεις. Σκηνοθέτης μετάδοσης είναι ο Λευτέρης ∆ακαλάκης ενώ την παραγωγή έχει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα