Παρασκευή, 20.11.2020, 8:51 μμ

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Αρτέμης Σώρρας

20.11.2020 / 20:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας μεταφέρεται από τα  δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων , Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 .Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει στον ανακριτή. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή, 20.11.2020, με περιοριστικούς όρους μετά από παραμονή δύο ετών και πέντε μηνών στις φυλακές ο Αρτέμης Σώρρας, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει. Ο Αρτέμης Σώρρας αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και η αποφυλάκισή του έγινε από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα.

Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά αθωώθηκε από σειρά άλλων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα