Απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ για το Αιολικό στο Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου

16.05.2022 / 16:23
281091799_558336055654222_889359509304438725_n

Η Επιτροπή Αγώνα “Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου”  κάλεσε σήμερα σε ανοιχτή συνέλευση, φορείς – εκπροσώπους και πολίτες στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Τριταίας, στο Σταυροδρόμι του Δήμου Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωσή: “Η εισήγηση ξεκίνησε με ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την αδειοδότηση του αιολικού σταθμού και τις πισώπλατες μεθοδεύσεις Αποκεντρωμένης και Περιφέρειας.

 Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των αρνητικών επιπτώσεων του έργου στο φυσικό περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

Η επιτροπή του αγώνα  κατέθεσε στους φορείς πρόταση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας(ΣτΕ) με αίτημα ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).

Ζητήθηκε από τον Δήμο Ερυμάνθου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας:

Στήριξη της προσφυγής στο ΣτΕ.

Από κοινού πρωτοβουλία κλιμάκωσης του αγώνα με σχεδιασμό κινητοποιήσεων και επόμενων δράσεων.

Πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 Από κοινού οι δύο Δημοτικές Αρχές τοποθετήθηκαν και δεσμεύτηκαν ρητά για την στήριξη και την κλιμάκωση του αγώνα.

Αποφασίστηκε αίτημα προς την Περιφέρεια για έμπρακτη στήριξη από πλευράς της, κατόπιν  της δέσμευσης του Περιφερειάρχη κ.Φαρμάκη  στο Περιφερειακό συμβούλιο, ως το ελάχιστο που οφείλει στην τοπική κοινωνία και την επιτροπή του αγώνα για να αποκαταστήσει όσα με δική της ευθύνη έγιναν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο επικεφαλής του συνδυασμού Δυτική Ελλάδα – δικαίωμα στην πρόοδο κ. Κατσιφάρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Δριβίλας και κ.Καρπέτας, η επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αναστασία Αγγελοπούλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου κ.Κουραχάνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης Ερυμάνθου κ.Σκιαδάς, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Αρβανίτης, ο Δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας κ.Μπενέτσης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Σκιαδά κ.Μπότης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αντρωνίου κ.Μπαντούνας.

Οι παρόντες σύλλογοι/ σωματεία:  Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου, Πολιτιστικό και Χορευτικό σωματείο Σκιαδά, Εκπολιτιστικός σύλλογος Ερυμάνθειας,  ο σύλλογος προστασίας υγείας και περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας, Το Γυμναστικό Αθλητικό σωματείο Ηράκλειος Άθλος, η αυτοοργανωμένη ομάδας Ενεργών Πολιτών Αμαλιάδας, η Συλλογικότητα φορέων – πολιτών ΠελλοπόνηΣΟΣ,  η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά εντός Νatura 2000 και η Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν και τιμούν τον αγώνα της επιτροπής  και ανταποκρίθηκαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο κάλεσμά μας. Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται δυναμικά μέχρι την τελική νίκη”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα