Από την Πάτρα στο Σύνταγμα – Κομβόι με χιλιάδες λαού στην πορεία – Τι λένε στη Μαιζώνος

26.01.2022 / 21:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 3

Κομβόι από Πάτρα για πλατεία Συντάγματος θα ξεκινήσει το Σάββατο μέσα από την μηχανοκίνητη πορεία του δήμου, με τη συμμετοχή να αναμένεται να είναι μεγάλη και δεκάδες φορείς, σωματεία και σύλλογοι να παίρνουν μέρος σε αυτή.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής η πορεία θα έχει τέτοια συμμετοχή που ένα σημαντικό κομμάτι της Ολυμπίας οδού, θα καταληφθεί από τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν με κάθε μέσο.

Από μηχανάκια και Ι.Χ. έως και με λεωφορεία και φορτηγά. «Δεν γίνεται να μένουμε με σκυμμένο το κεφάλι» έλεγε πάνω στο ζήτημα το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Κορδάς. «Ως δήμο μας σέβονται σε όλη την επικράτεια και αυτό το έχουμε κερδίσει με αγώνες και διεκδικήσεις , όχι γιατί είμαστε ωραίοι, ούτε γιατί τους είμαστε αρεστοί. Που είναι όμως οι άλλοι δήμοι για να διεκδικήσουν μαζί μας;».

Πέρα από τις ανάγκες χρηματοδότησης για τα έργα που πρέπει να γίνουν, υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με τα χρήματα που δίνονται εδώ και χρόνια από την κεντρική εξουσία στους δήμους.

Κανονικά ο δήμος με βάση τον νόμο Κλεισθένη, τον πληθυσμό και την επικράτεια του θα έπρεπε να παίρνει 91 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος. Του δίνονται όμως αντί για αυτά από τα χρόνια των μνημονίων και έπειτα μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ. «Τα χρήματα που απομένουν από όλα αυτά τα χρόνια δεν τα έχουμε δει ποτέ, ούτε θα τα δούμε αν δεν τα διεκδικήσουμε» τονίζει ο κ. Κορδάς.

Κι μέσα σε όλα το πρόσφατο κονδύλι που έδωσε το κράτος για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου είναι μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο ποσό όμως πρέπει να ήταν 32 εκατομμύρια και τα χρήματα που απομένουν τα έβαλε ο δήμος από την τσέπη του αφού δεν μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους απλήρωτους.

Όμως όλα αυτά τα χρήματα από που θα καλυφτούν; «Η κατεύθυνση του κράτους είναι να βάζουμε ολοένα και περισσότερους φόρους στους δημότες, αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε» λένε στη Μαιζώνος και προσθέτουν: «Για αυτό έχουμε και τον λαό μαζί μας».

Η πορεία λοιπόν καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει αίσθηση, τόσο την Βουλή, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος μαζί με τα μέλη της δημοτικής αρχής και τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα ζητήσουν να υποβάλουν το υπόμνημα με τις απαιτήσεις τους στους αρμοδίους. «Θα είναι μια πορεία με ουσία και όχι για λόγους εντυπώσεων» καταλήγει πηγή από τη Μαιζώνος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα