Από την metal μπάντα στην Πάτρα, στο χρυσό deal με τον Ζάκερμπεργκ

02.02.2022 / 21:10
ba 9

Δικαίωση και αναγνώριση μπορούν να αισθάνονται τα στελέχη Accusonus καθώς εφόσον ανακοινωθεί το deal με το Facebook θα αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα success story των ελληνικών startup.

Η Accusonus μπορεί να μην είναι γνωστή στο ευρύ κοινό της Πάτρας. Είναι πασίγνωστη όμως στην κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων και ακόμα πιο πολύ, στην διεθνή μουσική βιομηχανία, για το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και τα ψηφιακά εργαλεία επεξεργασίας ήχου που αναπτύσσει.

Ποια είναι η Accusonus

H Accusonus είναι μία εταιρεία που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης το 2013 στην Πάτρα μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο, με αφετηρία την αγάπη τους για τη μουσική τεχνολογία και τον ήχο. Ο Ηλίας ήταν drummer σε μία τοπική heavy metal/punk μπάντα και εργαζόταν και ως τεχνικός ήχου.

Ο Αλέξανδρος ασχολούνταν με ηλεκτρονική μουσική δημιουργώντας κυρίως soundtracks για θεατρικά και κινηματογραφικά έργα. Αφού φοίτησαν και οι δύο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, απέκτησαν PhDs στην Επεξεργασία Σημάτων Ήχου και εργάστηκαν ως ερευνητές.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Accusonus ήρθε κοντά τους ο Μιχάλης Τζάννες (πρώην CEO της Aware, εισηγμένη εταιρεία στο NASDAQ) ως επενδυτής.

Η εταιρία με έδρα στις ΗΠΑ

Σήμερα η εταιρεία έχει μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ και διατηρεί σε Αθήνα και Πάτρα εργαστήρια ανάπτυξης λογισμικού, απασχολώντας περίπου 50 μηχανικούς και ειδικούς λογισμικού.

Συμφωνία 100 εκατομμυρίων ευρώ

Η Accusonus είχε ήδη σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έχει χιλιάδες πελάτες και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, ενώ το λογισμικό της προτάθηκε για το Technical Achievement Award της Cinema Audio Society των ΗΠΑ.

Τα προϊόντα της, τα έχουν χρησιμοποιήσει τεχνικοί ήχου μεγάλων μουσικών όπως Bob Dylan, Lou Reed, Shakira, Goo Goo Dolls, Super Furry Animals, Wilco, Jennifer Lopez κ.λπ. Τεχνολογίες της, χρησιμοποιεί και η Adobe στα προϊόντα της (Adobe Premiere κ.λπ.).

Την Παρασκευή οι υπογραφές

Το deal, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και αφορά το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που ίδρυσαν οι Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννες. Σε αυτή δε έχουν εισέλθει μετοχικά αρκετά venture capitals σε δύο γύρους χρηματοδότησης, όπως η Big Pi Ventures, η IQMobility.

Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα