ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: μπήκε στο χειρουργείο για κήλη και βρέθηκε με γυναικεία όργανα

27.01.2022 / 17:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
χειρουργειο

Ένας 67χρονος, πατέρας τριών παιδιών από το Κόσοβο εισήχθη στο χειρουργείο για αφαίρεση βουβωνοκήλης ωστόσο οι χειρουργοί βρήκαν μέσα στον όγκο γυναικεία γεννητικά όργανα.

Ο άνδρας είχε πάει στο γιατρό, γιατί ταλαιπωρούνταν από πρήξιμο στη βουβωνική χώρα, για μια δεκαετία. Η δυσφορία γινόταν πιο έντονη όταν σηκωνόταν όρθιος ή έβηχε. Ο γιατρός που τον εξέτασε διέγνωσε βουβωνοκήλη και έκλεισε ημερομηνία για την επέμβαση.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Urology Case Reports, από γιατρούς του Πανεπιστημίου της Πρίστινα, όταν ‘άνοιξαν’ τον ασθενή και άρχισαν να μελετούν τον όγκο, διαπίστωσαν είχε οσχειακό σάκο που περιείχε μια σάλπιγγα και έναν όρχι που ήταν συνδεδεμένος με μια ωοθήκη.

Ο 67χρονος διαγνώστηκε με μια εξαιρετική σπάνια πάθηση, γνωστή ως Persistent Mullerian duct syndrome (PDMS). Πρόκειται για μία σπάνια μορφή ανδρικού ψευδοερμαφροδιτισμού που ανιχνεύεται συμπτωματικά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε κρυψορχία ή βουβωνοκήλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αναφερθεί μόνο 200 περιπτώσεις της πάθησης σε άνδρες, οι οποίοι έχουν επίσης γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα δίπλα στο πέος και το όσχεο τους. Εμφανίζεται όταν οι αρχές μιας μήτρας δεν διασπάται στην πρώιμη ανάπτυξη των αρσενικών και έτσι γεννιούνται με τα δυο σετ αναπαραγωγικών οργάνων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα