Απέλυσαν εργαζόμενο που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας!

18.12.2022 / 11:12
People walk at an office building at a business district in Tokyo, Japan, February 29, 2016. Japan's seasonally adjusted unemployment rate fell in January to 3.2 percent, data by the Ministry of Internal Affairs and Communications showed on Tuesday. Picture taken February 29, 2016. REUTERS/Yuya Shino      TPX IMAGES OF THE DAY

Την απόλυση εργαζομένου, ο οποίος διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και μάλιστα μετά την επιστροφή του από αναρρωτική άδεια καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Πρόκειται υποκατάστημα γνωστής εταιρείας πώλησης μουσικών ειδών. Όταν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ζήτησε να αρθεί η απόλυση, έλαβαν την απάντηση πως ο εργαζόμενος κρίνεται πλέον ως «ανεπαρκής».

Πρόκειται για τον Φ.Β, ο οποίος μας δήλωσε ότι έχει προσφύγει στο ΣΕΠΕ, καταγγέλλοντας κι ο ίδιος την απόλυση και μας ενημέρωσε για το χρονικό της υπόθεσής του. Στις 19 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ο Φ.Β. εισάγεται στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου. Στις 28 Νοεμβρίου και καθώς έληξε η αναρρωτική του άδεια, επιστρέφει στη δουλειά του και έρχεται αντιμέτωπος με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος του επιτίθεται με ειρωνικά σχόλια, όπως «μια χαρά σε βλέπω” και “έλειψες και δε ζήτησες ούτε μία συγγνώμη». Τότε, πάντα με δεδομένο ότι ο Φ.Β επέστρεψε μόλις από αναρρωτική άδεια, του ανακοινώνεται ότι πρόκειται να απολυθεί.

Την ίδια μέρα ο Φ. μαθαίνει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, πράγμα που γνωστοποιείται και στην εταιρεία. Στις 9 Δεκέμβρη του ανακοινώνεται, αφού δηλαδή έχει διαγνωστεί, από την εταιρεία η απόφαση της απόλυσης και στις 12 του ίδιου μήνα κοινοποιείται η καταγγελία της σύμβασης.

«Μέχρι εκείνη την στιγμή δούλευα ήδη 14 μήνες», λέει ο Φ. «Μάλιστα, όλο το καλοκαίρι δούλευα υπερωρίες για να καλύψω συναδέλφους που έλειπαν, ενώ το ίδιο έχω κάνει και για συναδέλφους που ήταν σε αναρρωτική άδεια», συνέχισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα