Απάτη άνευ προηγουμένου:  Χάκαραν κινητό και πήραν δάνειο στο όνομα του κατόχου του

13.06.2024 / 17:00
dikastiko-megaro-thessalonikis

Αντιμέτωπος με την Τράπεζα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος έφτασε στο σημείο να χρωστά 6.000 ευρώ για δάνειο που είχε εκδοθεί στο όνομά του χωρίς ωστόσο να έχει συνάψει ποτέ δανειακή σύμβαση.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου προσέφυγε ο 53χρονος εκπαιδευτικός, καθώς παρ’ ότι υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης η Τράπεζα εξακολουθεί να διεκδικεί τα χρήματα και να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του. Το δικαστήριο με απόφασή του δέχεται όσα λέει και απαγορεύει στην Τράπεζα να διεκδικεί τα χρήματα, μέχρι την οριστική κρίση της υπόθεσης από το δικαστήριο.

Ο 53χρονος «πάγωσε» όταν έλαβε επιστολή από συγκεκριμένη Τράπεζα με την οποία τον ενημέρωναν πως έπρεπε να πληρώσει δόση 207,25 ευρώ για δάνειο 6.000 ευρώ, το οποίο όπως υποστηρίζει ποτέ δεν σύναψε και ουδέποτε εισέπραξε. Μάλιστα μόλις έλαβε το γράμμα επιχείρησε να μπει στο e-banking του και διαπίστωσε πως ήταν μπλοκαρισμένο. Ο εκπαιδευτικός έσπευσε αμέσως στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό καθώς θεώρησε ότι έπεσε θύμα απάτης. «Θυμάμαι πως ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά το κινητό μου έσβησε και έκανε αυτόματα επανεκκίνηση. Δεν το έδωσα σημασία και το είδα μετά το βράδυ στο σπίτι χωρίς όμως ν’ αντιληφθώ κάτι περίεργο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τοπικό μέσο.

Στη συνέχεια o 53χρονος απευθύνθηκε στην Τράπεζα η οποία τον ενημέρωσε πως είχε κάνει αίτηση σύναψης δανείου 6.000 ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου 2023, δηλαδή έναν μήνα πριν ενημερωθεί ο ίδιος με την επιστολή για την καταβολή της πρώτης δόσης. Όπως του είπαν, τα χρήματα εκταμιεύτηκαν σε δύο δόσεις ενώ αφαιρέθηκε και ένα ποσό για τα έξοδα. «Η Τράπεζα δεν αναγνωρίζει ότι έπεσα θύμα απάτης, παρ’ ότι το e-banking μου ήταν μπλοκαρισμένο και τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό με τον οποίο εγώ δεν έχω σχέση», σημείωσε ο 53χρονος εκπαιδευτικός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα